Gemeente Soest

Extra vliegbewegingen vliegbasis Soesterberg

Datum: 27/08/2008

Een Antonov 124 transportvliegtuig landt donderdag 28 augustus op vliegbasis Soesterberg.

Het Russische transportvliegtuig komt materialen ten behoeve van de ISAF missie halen om deze aansluitend naar Afghanistan te vervoeren.

De Antonov landt (onder voorbehoud) aan het begin van de middag en vertrekt donderdag eind van middag vanaf Soesterberg naar het missiegebied.

De transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando ondersteunen de uitzending ISAF Stage III in Afghanistan sinds juni 2006 met personeel en materieel. De hoofdtaak van de transporthelikopters is het vervoeren van personeel en materieel ter ondersteuning van de grondeenheden.

Naast deze hoofdtaak worden de transporthelikopters waar nodig ook ingezet voor gewondentransport. Op dit moment zijn vijf Cougar transporthelikopters en circa dertig detachementleden van het 300 squadron werkzaam binnen de Air Task Force in Afghanistan.

Voor eventuele geluidhinderklachten, veroorzaakt door extra vliegbewegingen, kunt u bellen met het gratis landelijke klachtennummer 0800-0226033 of bellen met Staf Voorlichting vliegbasis Soesterberg, telefoonnummer 0346-336102.

.