Een Fit!START naar een betere conditie

28/08/2008 09:36

Nationaal Gezondheidsplan

Weert, 28 augustus 2008 - Bij ongeveer 100 sportcentra die inmiddels in Nederland zijn aangesloten bij Stichting Nationaal Gezondheidsplan (NGP) preventie netwerk is het vanaf september 2008 mogelijk doelgericht te starten met het verbeteren van de conditie door middel van het Fit!START programma. NGP heeft het 13 weken programma ontwikkeld dat helpt op een gezonde manier en bewust te startten met het verbeteren van de conditie. Fit!START is primair bedoeld voor personen die al langere tijd niet meer actief in beweging zijn, maar wel willen beginnen met bewegen en daarmee de conditie willen verbeteren.

Men kan gedurende de 13 weken tegen een gereduceerd tarief onbeperkt bewegen bij een regionaal preventiecentrum dat lid is van het preventienetwerk van NGP. Ze ontvangen een Fit!START cursusboek over het thema 'conditie verbeteren' met de belangrijkste inzichten om op een natuurlijke manier zelf resultaat te boeken. Kennis over dat wat men wil bereiken, ziet de stichting als een van de 4 pijlers voor resultaat. De overige pijlers zijn inzicht, actie en motivatie.

Deelnemers doorlopen een doelgericht beweegprogramma bij een sport & preventie centrum met trainings-elementen voor de conditie, spierkracht, mobiliteit en stabiliteit. Dit programma zorgt in alle gevallen voor een betere fysieke gezondheid en fitheid. Innovatief aan het programma is tevens dat deelnemers de beschikking krijgen over een persoonlijke leefstijl website waarop men thuis ook 'mini' workouts kan volgen, een persoonlijke beweeg-, voeding-, en ontspanning monitor bij kan houden en een persoonlijk voedingsdagboek ter beschikking heeft. Tevens kan men e-learning cursussen volgen over andere leefstijl thema's. Bij het begin en na 13 weken worden er enkele testen gedaan om de vooruitgang te testen.

Er kan een keuze gemaakt worden uit vijf verschillende START!programma's, één daarvan is Fit!START met als doel; meer bewegen om de lichamelijke conditie te verbeteren. Andere programma's zijn; Slank!START, Rug!START, Mentaal!START en Rsi(cans)!START.

De centra die START!programma's aanbieden zijn online te vinden via de website: www.nationaalgezondheidsplan.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nationaalgezondheidsplan.nl