Datum: 28 augustus 2008

Lisse Fietser raakt passerende auto Een 67 jarige fietser uit Lisse is woensdag 27 augustus rond 12.45 uur gewond geraakt toen hij op de Loosterweg Noord een passerende auto met daarachter een aanhangwagen raakte. Deze auto werd bestuurd door een 33 jarige man uit Nieuw Vennep. Volgens de man kwam de fietser ineens meer op de weg. Agenten roken bij de fietser een sterke alcohollucht. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp waar van hem een bloedproef werd afgenomen om te onderzoeken of hij met te veel drank op aan het verkeer deelnam. De uitslag van de bloedproef wordt later bekend.

Katwijk Snorfietsster rijdt tegen portier Een 70 jarige snorfietsster uit Katwijk is woensdag 27 augustus even voor 17.30 uur tegen een portier van auto gereden. Een 24 jarige automobilist uit Rijnsburg stond in file geparkeerd op de Secr Varkevisserstraat en wilde uitstappen. De Rijnsburger opende de deur, maar zag de naderende snorfietsster over het hoofd. De Katwijkse werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen voor bezit gestolen fiets en bromfiets De politie heeft woensdag 27 augustus op twee plaatsen in Leiden een vermoedelijk gestolen bromfiets en een gestolen fiets teruggevonden.

Rond 16.30 uur troffen agenten op de Van der Werfstraat een 13 jarige jongen uit Leiden aan op een in december 2006 gestolen damesfiets. De fiets van een vrouw uit Leiden werd toen bij het zwembad aan de Boshuizerlaan gestolen. Zij deed aangifte waardoor de politie bij de controle al snel kon vaststellen dat het om een gestolen fiets ging. De vrouw heeft haar fiets weer terug. De jongen wees naar zijn vader en was zich van geen kwaad bewust. De 40 jarige vader is dan ook door de politie aan de tand gevoeld. Hij vertelde dat hij de fiets had gekregen nadat deze ergens opgedregd was. De fiets vertoonde echter geen enkel spoor dat die in het water had gelegen. De politie maakt dan ook proces-verbaal terzake heling op.

Die avond rond 21.00 uur kwamen agenten op het Korte Vlietpad een 17 jarige jongen uit Leiden tegen die met een Tomos bromfiets liep. Bij het zien van de agenten gooide hij de bromfiets in de struiken en rende weg. De agenten wisten hem te achterhalen en aan te houden. Hij vertelde de agenten dat hij de bromfiets net gevonden had. De politie kon niet direct vaststellen of de bromfiets gestolen was maar vermoedt dat wel. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal dan wel heling van de bromfiets.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Gouda Greep uit de kassa Vermoedelijk heeft een persoon uit een groep van mannen en vrouwen woensdag 27 augustus kans gezien een greep in de kassa van een kledingzaak te doen. De medewerksters van de winkel aan de Kleiweg ontdekten eind van de dag dat er een aantal biljetten uit de kassa was verdwenen. Kort daarvoor was de groep personen in de winkel geweest. Een vrouw uit deze groep had een medewerkster veel vragen gesteld waardoor zij waarschijnlijk was afgeleid en een andere uit de groep kans zag geld weg te nemen. Een andere medewerkster had net bij de kassa enkele vrouwen geholpen en daarbij opgemerkt dat twee mannen zo stonden dat ze in de kassa konden kijken.

Gouda Politie zoekt man met hond na tasjesroof De politie is op zoek naar een man die woensdag 27 augustus rond 14.15 uur op de Zuidelijke Zwarteweg een 67 jarige vrouw uit Gouda heeft aangesproken dat hij had gezien dat twee jongens haar handtas uit haar fietstas hadden gestolen. De vrouw had daar niets van gemerkt. De man die daar met zijn hond liep vertelde ook nog dat de twee met de tas wegfietsen in de richting van de Karnemelksloot. De politie wil in verband met het onderzoek naar deze tasjesroof graag in contact komen met deze man en vraagt hem te bellen met de politie in Gouda via 0900-8844. Ook andere getuigen zijn op dit nummer welkom.

----------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --