Gemeente Drechterland

28-8-2008
in het kader van de jumelage:

Uitwisseling Hengelsportvereniging âKlokkeweelâ tussen Bardowick, Skoki en Drechterland

Op 15, 16 en 17 augustus was er een 'hengelsportuitwisseling' in het kader van onze jumelagecontacten.
Op vrijdag 15 augustus kwamen onze gasten aan in Hoogkarspel. Ze werden ontvangen door de heer Beneker, namens de jumelagecommissie. Daarna maakten de gasten kennis met het bestuur van de hengelsportvereniging Klokkeweel. Toen was er koffie en cake met aardbeien. Iets na vijven was het tijd voor een voortreffelijk maaltijd in het Noorderlandhuis die werd verzorgd door de dames Anja de Jong, Ellie Koopman, Gré de la Rie en de kok Anja Wijnker. De gasten lieten zich het goed smaken.

Hierna werden de hengels opgetuigd, want er moest wel even gevist worden. Het werd een wedstrijd op stuks aan de Wijzend en het werd een gezellig uurtje. Er werd over het algemeen goed gevangen en de winnaar werd Jurgen Warnecke uit Bardowick met 36 stuks.

Op zaterdag 16 augustus stond iedereen vroeg op en wel om 06.00 uur voor het gezamenlijk ontbijt. De tafel zag er goed verzorgd uit dankzij Ellie Koopman, Paul Sierkstra, Koos Vriend en Nico Woldinga. Om 08.30 uur was het tijd om in te stappen in een paar polderschuiten voor een stukje cultuur en werd koers gezet naar Enkhuizen. Via de Weelen en het Streekbos, waar we werden voorzien van een lunchpakket. Deze waren door de thuisploeg bestaande uit Paul Sierkstra, Piet Beers, Ellie Koopmans, Margret Musman en Rik Vriend klaargemaakt.

Op het gemeentehuis van Enkhuizen stond de koffie met Enkhuizer krentenbrood klaar en werden we ontvangen door burgemeester Baas. Hij gaf een overzicht van de geschiedenis van Enkhuizen en leidde ons rond in het prachtige gemeentehuis. De uitleg werd vertaald door mevrouw De Bruin in het Pools en door de heer Van der Meulen in het Duits. Daarna volgde er een rondleiding door de stad onder leiding van de dames Joke Appelo en Els Stumpel van de VVV.

Om 15.00 uur ging iedereen weer in de polderschuiten voor de