Gemeente Steenbergen

Horeca Steenbergen introduceert regels: gastvrijheid voorop!

"Steenbergen moet gezellig blijven en veilig worden", zegt Marc Tonissen, voorzitter van de afdeling Groot Steenbergen van Koninklijk Horeca Nederland. "Daarom introduceren we in samenwerking met politie en gemeente vanaf 1 september standaard huisregels in de horeca. Het is belangrijk dat gasten zich realiseren wat wel en vooral wat niet kan in de cafés. Onze gastvrijheid staat voorop, maar dat kan alleen als iedereen met elkaar rekening houdt."

De gezamenlijke introductie van standaard huisregels komt voort uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan die in juni dit jaar van start is gegaan.Op 1 september ontvangt burgemeester Hoogendoorn om 15.30 uur op de Markt in Steenbergen het eerste Er zijn regels...-schildje.

De actie Er zijn regels... sluit aan op de slogan de Horeca, gastheer van de samenleving. Voor ondernemers hoort bij gastvrijheid als vanzelfsprekend hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar met deze regels wordt duidelijk gemaakt, dat ook van bezoekers van horecagelegenheden een stuk verantwoordelijkheid verwacht wordt. Het schildje laat de bezoekers duidelijk zien waar de grenzen liggen. De ondernemer geeft met de regels aan welk gedrag hij van gasten wel of niet in zijn bedrijf toestaat. Dit doet hij vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de gasten en het personeel.

De meeste regels zullen door de gasten als vanzelfsprekend worden ervaren. "Toch is het belangrijk om ze toch nog maar eens te vermelden", vertelt Marc Tonissen, voorzitter van de afdeling Groot Steenbergen van Koninklijk Horeca Nederland. "Zeker wanneer de ondernemer ook sancties verbindt aan het overtreden van de regels, zoals het weigeren van de toegang. Met deze afspraken staat de Steenbergse horeca garant voor kwaliteit en neemt ze haar verantwoordelijkheid om de overlast voor zowel de gasten als de omgeving tot een minimum te beperken." De gezamenlijke introductie van standaard huisregels komt voort uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan die in juni dit jaar van start is gegaan.

"Het is van groot belang dat men beseft dat er altijd iemand verantwoordelijk is voor anderen", legt burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Steenbergen uit. "Ik vind het een prima zaak dat horecaondernemers hun verantwoordelijkheid kennen en gasten wijzen op de regels die er zijn. Niet alleen binnen, maar ook buiten een horecabedrijf."

De ontvangst van het eerste Er zijn regels...-schildje door burgemeester Hoogendoorn vindt op 1 september om 15.30 uur plaats op de Markt te Steenbergen. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom de onthulling bij te wonen.
Meer informatie

* www.horeca.org