Gemeente Coevorden

Rekenkamer Coevorden houdt enquête

De Rekenkamercommissie van de gemeente Coevorden houdt een schriftelijke enquête onder de sportverenigingen. Zij wil graag weten, of de gemeente Coevorden efficiënt en effectief met de geprivatiseerde sportaccommodaties omgaat.

Daarom vraagt de rekenkamer naar de mening hierover bij de besturen van sportverenigingen die gebruik maken van dergelijke sportaccommodaties en bij de beheerders ervan. Om te kunnen vergelijken, stelt zij dezelfde vragen aan sportverenigingen die gebruik maken van gemeentelijke accommodaties. De rekenkamer heeft dit onderwerp onder andere gekozen omdat fracties uit de gemeenteraad zich afvragen of de gemeente verder moet gaan met privatiseren, en zo ja, hoe.

Inzenden voor 15 september Als u zo'n enquête ontvangt, stuurt u die dan alstublieft uiterlijk maandag 15 september ingevuld terug. Anders kan de gemeente haar beleid voor sportaccommodaties minder goed op uw wensen en behoeften afstemmen. De Rekenkamer Coevorden heeft opdracht gegeven aan onderzoeksbureau SGBO in Den Haag om dit onderzoek uit te voeren. De rekenkamer zal de resultaten van dit onderzoek beschrijven in een rapport, om de gemeenteraad te adviseren over de voordelen en nadelen van privatisering van sportaccommodaties. Dit rapport is openbaar maar uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Wat doet de rekenkamer?
De rekenkamer ondersteunt de gemeenteraad door te onderzoeken of het gemeentelijk bestuur efficiënt, effectief en volgens de regels handelt. Zij is onafhankelijk, zowel van de gemeentelijke ambtenaren als van de gemeenteraad. Zij is dus vrij om haar oordeel te geven.