Vlaamse Overheid

De beeldbank van het VIOE online

Vlaamse overheid

donderdag 28 augustus 2008

Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) zet zijn gloednieuwe beeldbank vandaag online. De collectie bevat duizenden hoogwaardige foto's van bouwkundig en landschappelijk erfgoed in Vlaanderen. De onlinecollectie is onder meer bedoeld voor onderzoekers, studenten, architecten, journalisten en uitgevers.

Op de nieuwe website beeldbank.vioe.be vindt u naast gedigitaliseerd archiefmateriaal en iconografisch materiaal recente digitale foto's van tal van beschermde monumenten en landschappen, en ook reproducties van tekeningen, plannen en schilderijen. Momenteel zitten er meer dan 18.000 beelden in de beeldbank. Die zal aangevuld worden met nieuwe VIOE-foto's en materiaal dat voorlopig nog niet gedigitaliseerd is, zoals het Renaat Braemarchief en archeologische foto's.

Registreren is gratis. Dankzij de uitgebreide zoekfunctie, de handige persoonlijke werkmappen en het winkelmandje kunt u het beeldmateriaal op een gebruiksvriendelijke manier verzamelen. De prijs voor het eenmalige gebruik van een foto bedraagt 50 euro, en van een reproductie 6 euro. De beelden worden bezorgd op cd-rom en per post verstuurd.

beeldbank.vioe.be

www.vioe.be

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Barbara Daveloose, pr-verantwoordelijke , Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed
Tel: 02 553 16 62
Fax: 02 553 16 50
Email: barbara.daveloose@rwo.vlaanderen.be