Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 28-08-2008

Bestuurder aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging in zijn auto reed.

Tijdens een controle controleerde de politie een 37-jarige bestuurder uit Utrecht. De man viel op omdat hij een verkeersbord genegeerd had. De Utrechter bleek al niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij nog een aantal boetes had openstaan. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie woensdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van en diefstal.

Personeel van de winkel zag rond 17.30 uur dat een vrouw zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk verliet de vrouw de winkel zonder een aantal goederen af te rekenen. Het personeel greep in en hield de 33-jarige vrouw uit Utrecht staande. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft haar voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Tijdens een controle op de Vlampijpstraat heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij agenten beledigden.

Een 28-jarige man uit Utrecht kreeg omstreeks 17.50 uur een stopteken omdat hij met te hoge snelheid over de St. Josheplaan reed. Tijdens de controle gaf de man een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden. Op het moment dat het de man duidelijk werd dat hij mee moest naar het bureau, vond hij het nodig om de agenten uit te schelden. Hij werd voor verhoor en om af te koelen ingesloten op het bureau.

Man met gestolen fiets op de rijbaan aangetroffen

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie en man aangehouden omdat hij midden op de rijbaan onder invloed met een gestolen fiets stond.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 23.15 uur een man midden op de rijbaan van de Kardinaal de Jongweg met een fiets staan. De agenten spraken de man aan. Hij bleek onder invloed en kon nauwelijks een zinnig woord uitbrengen. Ook wist de 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats niet aangeven waar hij de fiets vandaan had.

Via de meldkamer bleek dat de man al eerder op de avond het verkeer had staan regelen op de Darwindreef. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Vrouw onder invloed aangehouden

DE MEERN Op de C.H. Letschertweg heeft de politie in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 augustus een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Een 34-jarige vrouw uit De Meern reed met haar auto over de C.H. Letschertweg. De vrouw had een groot deel van de weg nodig om haar auto op de weg te houden. Zij kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 370 ug/l uit. De vrouw werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.