Politie Groningen

Donderdag 28 augustus 2008

Provincie Groningen, 28-08-2008

Groningen: snorfietsster gewond bij aanrijding

Een 55-jarige snorfietsster uit Zuidlaren is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op het Zuiderpark. De vrouw reed op een fietspad toen een automobiliste (36 jaar) uit Denekamp, die op dezelfde weg reed, afsloeg en het slachtoffer over het hoofd zag. De Drentse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: bejaarde bestuurder zorgt voor consternatie

Een 82-jarige automobilist uit Groningen heeft woensdagmiddag voor enige consternatie gezorgd in de Parelstraat. De man wilde een parkeervak uitrijden, maar raakte de macht over het stuur kwijt. Hij reed tegen twee geparkeerde voertuigen en kwam vervolgens tegen een pui tot stilstand. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De twee vernielde voertuigen en de auto van de Stadjer zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Groningen: schoenendief aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 26-jarige schoenendief uit Groningen aangehouden. Een medewerker van een winkel zag dat de Stadjer zich verdacht gedroeg. Toen de verdachte de winkel verliet ging het personeelslid achter hem aan. Buiten ontstond duw- en trekwerk. Agenten konden de Groninger even later aanhouden. Hij erkende een paar schoenen te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist met te donkere ruiten

Een 28-jarige automobilist is woensdagavond op de Kieler Bocht gecontroleerd omdat zijn zijruiten erg donker waren. Op het politiebureau bleek dat slechts 30 procent licht werd doorgelaten. De man krijgt hiervoor een bekeuring. Op navraag op het politiebureau bleek dat de Stadjer nog een geldboete van enkele honderden euros open had staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Sloveen te snel

Een 21-jarige Sloveense automobilist is woensdagavond bekeurd op de Plataanlaan in Groningen. De man reed met een snelheid van 100 km/u over de ringweg. Hier is 70 km/u toegestaan. De man kreeg een boete van 192 euro. Bij de controle op de Plataanlaan werden in totaal 385 voertuigen gecontroleerd. De snelste bestuurder reed 118 km/u.

Groningen: auto uitgebrand

In de Oosterhamriklaan in Groningen is woensdagnacht een auto uitgebrand. Een getuige zag rond 4.00 uur een ca. 20-jarige man in de auto en hoorde dat er een poging werd gedaan om het voertuig te starten. Even later stond de auto in de brand. Mogelijk wilde de man de wagen stelen en is er sprake geweest van kortsluiting. De vierwieler brandde volledig uit. Ook twee andere autos raakten beschadigd door de brand.

Groningen: inbraak in bedrijfsverzamelgebouw

Bij een inbraak in een bedrijfsverzamelgebouw aan het Helperpark, zijn bij een aantal bedrijven goederen weggenomen. De inbraak heeft waarschijnlijk woensdagnacht plaatsgevonden. In een restaurant werden een kluis en elf plasma-tvs meegenomen. Bij een ander bedrijf nam(en) de onbekende dader(s) computerapparatuur mee. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De gedupeerde bedrijven doen aangifte.

Leek: eerste bekeuringen extra bromfietscontroles

De start van de extra bromfietscontroles die de politie de komende tijd in de provincie houdt, leverde woensdag in Leek 19 bekeuringen op. Van de 25 gecontroleerde brommers bleken 10 te zijn opgevoerd. Van twee bromfietsen werkten de remmen onvoldoende. Een bestuurder viel door de mand doordat de agenten een vermogensbegrenzer op zijn vehikel ontdekten. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze de kinband van de helm niet goed vast hadden. De overige overtredingen hadden onder meer te maken met het ontbreken van kenteken- of rijbewijs. De politie houdt overal in de provincie extra controles op bromfietsers.

Winsum: ruiten woning ingegooid

Van een woning aan de Meander in Winsum zijn woensdagavond diverse ruiten ingegooid. Daarbij werd onder meer de fiets van de bewoner door een raam gesmeten. De daders zijn waarschijnlijk een grotere groep jongeren. De politie is een onderzoek begonnen.

Veendam: inbraak bij hockeyclub

Bij een inbraak in het clubgebouw van de hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan in Veendam zijn diverse vernielingen aangericht. In het gebouw werd een aantal ruimtes doorzocht en de inboedel op de grond gesmeten. Het is nog onduidelijk waar de buit uit bestaat. De politie onderzoekt de inbraak.

Veendam: softdrugs in café

Bij een horecacontrole woensdag door de politie in het centrum van Veendam werd in een café aan de Kerkstraat een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. In totaal werden zon veertig zakjes in beslag genomen. Tegen de eigenaar van het café, een 34-jarige Veendammer, wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente wordt eveneens op de hoogte gebracht van de illegale verkoopactiviteiten.

Hoogezand: inbreker op heterdaad

Een inbreker is woensdagavond op heterdaad betrapt in een supermarkt aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Een agent zag tegen kwart voor elf dat iemand zijn fiets tegen de gevel van de winkel zette, een raam vernielde en naar binnen kroop. De inbreker, een 35-jarige Hoogezandster, werd letterlijk in de nek gegrepen toen hij met buit, rook- en vleeswaren, weer naar buiten klom. De aanhouding verliep niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk kwam er pepperspray aan te pas om de man te kunnen overmeesteren. De Hoogezandster is ingesloten. In de supermarkt werd de laatste tijd regelmatig ingebroken.

Drieborg: woning in brand

Een kleine wietplantage is mogelijk de oorzaak van een brand die woensdagnacht een woning aan Het Laantje in Drieborg grotendeels verwoestte. De 64-jarige bewoner werd tegen drie uur wakker door geknetter uit de meterkast. Een poging van hem de vlammen te doven mislukte. Hij kon nog wel tijdig zijn dieren uit de stal bevrijden. De man vertelde dat hij in een kamertje zon dertig plantjes wiet kweekte. De extra stroom die daarvoor nodig was, is mogelijk de oorzaak van de uiteindelijke sluiting in de meterkast. De politie maakt proces-verbaal op.