Politie Zuid-Holland-Zuid

28/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 28-08-2008 o Persberichten district I

DRONKEN EN VERNIELZUCHTIG
DORDRECHT De politie heeft woensdag 27 augustus eind van de middag een 57-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens openbare dronkenschap en vernieling. De man sloeg een ruit van een portiekdeur van een flat in de Wibautstraat stuk en ging vervolgens de flat in. Een bewoner in de flat schakelde de politie in die de man aanhield en ter ontnuchtering insloot.

IN OVERTREDING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 27 augustus 22-jarige man uit Dordrecht bekeurd voor rijden door rood, rijden over de busbaan en onverzekerd rijden. Surveillerende agenten zagen de jongeman in zijn auto rijden op de Krommedijk. Ze wilden hem controleren maar hij ging ervandoor. Er volgde een achtervolging over de N3 en de Laan der VN waarna de dienders hem aan de kant konden zetten in de Anna Paulownastraat. Hij bleek auto te rijden terwijl hij een rij-ontzegging heeft. Dit bekende hij ook. Voor deze overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt.

OMVER GEREDEN
DORDRECHT Een 34-jarige vrouw uit Dordrecht is woensdagavond 27 augustus rond 18.45 uur omver gereden door een nog onbekende automobilist. Dit gebeurde op het parkeerdek bij het winkelcentrum aan het Sterrenburgplein. De vrouw was met haar zoontje boodschappen wezen doen. Toen zij bij haar auto terugkwam, wilde ze haar zoontje in de auto zetten. Naast haar reed op dat moment de bestuurder van een grijze auto weg. Deze automobilist nam tijdens het wegrijden de boodschappentas van de vrouw mee en reed tegen haar been. Hierdoor viel ze met haar kind op de grond. De automobilist reed door. Ze werd te hulp geschoten door andere mensen die op het parkeerdek waren. Van de doorgereden automobilist ontbreekt ieder spoor. Indien de doorgereden bestuurder zich herkent in bovenstaand verhaal, wordt hij/zij verzocht zich te melden bij de politie. Getuigen die het incident gezien hebben en meer weten van de automobilist en/of de auto worden ook verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)