Politie Haaglanden

Persberichten 28 augustus

Haaglanden, 28-08-2008

Drugsdealer aangehouden
Den Haag - Bij een drugsactie op de Hoefkade in Den Haag werden woensdagmiddag 27 augustus tussen 12.00 en 12.45 twee mannen aangehouden. Agenten in burger zagen een bekende drugsdealer en gebruiker lopen. Beide personen werden korte tijd gevolgd. Toen één van de agenten zich legitimeerde, zette een 21-jarige man uit Den Haag het op een lopen. Voor hij op het Hoflandplein in tram 11 kon springen, gooide hij eerst nog een pakje sigaretten weg. De tram werd stopgezet en de man aangehouden. Ook de andere man, een 36-jarige Hagenaar, kon bij de tramhalte worden aangehouden. In het pakje sigaretten bleken 47 bolletjes te zitten (dertig witte en zeventien bruine), in totaal ging het om 6,9 gram. Bij de fouillering bleek de 21-jarige man ook nog een geheim wapen bij zich te dragen: een mes in de vorm van een aansteker. De politie onderzoekt de zaak.

Achtergelaten telefoon verraadt dief
Den Haag Een 48-jarige man uit Den Haag kwam 27 augustus naar de politie met het verhaal dat hij een onbekende telefoon in de auto had gevonden. Politieagenten controleerden het imeinummer van de telefoon en kwamen viahet bijbehorende nummer uit bij een 43-jarige Hagenaar die twee weken daarvoor nog gecontroleerd was door de politie met de telefoon nog in zijn bezit. Omdat de eigenaar van de telefoon een bekende is van de politie en in de dader top 500 staat is de man in overleg met de Officier van Justitie in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast voor verhoor.

Gesnapt met lege doos
Den Haag Een 39-jarige man uit Den Haag werd 27 augustus om 17.25 uur op heterdaad betrapt toen hij met een doos met een dvd speler daarin een elektronicazaak aan de Grote Marktstraat verliet. In de veronderstelling dat de dvd speler in de doos zat liep de man de alarmpoortjes door waarna het alarm afging. De beveiliging hield de man aan en tot zijn eigen verbijstering bleek hij een lege doos bij zich te hebben. De Hagenaar, een zeer actieve veelpleger, zit nog vast.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Op de Kempstraat in Den Haag vond woensdagmiddag 27 augustus rond 17.15 uur een aanrijding met letsel plaats. Een 32-jarige bestuurster van een zwarte auto reed een vijfjarig jongetje uit Den Haag aan. De Haagse bestuurster verklaarde dat zij opeens vier personen zag oversteken, waaronder het vijfjarige jongetje dat bij zijn oma aan de hand liep. Ondanks dat de bestuurster tijdig wist te remmen, schampte ze het jongetje. Hij ging op het trottoir zitten. Een motorrijder van de GGD constateerde ter plekke dat het jongetje geen ernstig letsel had, alleen zijn linkerknie was dikker dan gebruikelijk. Het jongetje kon dan ook met zijn oma naar huis.

Van meldster naar verdachte
Den Haag Een 51-jarige bewoonster van de Newtonstraat belde woensdag 27augustus rond 11.00 uur de politie, omdat zij zag dat er aan de achterzijde van haar woning getracht was in te breken. De agenten liepen met de vrouw mee haar dakterras op en zagen inderdaad sporen van braak. Maar zij vonden ook 15 hennepplanten die volop in bloei stonden. De politie nam de planten in beslag en de 51-jarige bewoonster kreeg een proces-verbaal.

Vluchten kan niet meer
Den Haag De politie zag in de nacht van woensdag op donderdag 28 augustus rond 02.45 uur twee personen zich verdacht gedragen bij een fiets. Toen de 37-jarige Hagenaar en de 51-jarige Haagse de agenten op de kruising Kamperfoeliestraat met de Mient zagen, wilden zij snel weglopen. Maar vluchten kon niet meer. De man stopte tijdens de controle snel een zwarte tang in de tas van de vrouw. Hierop werden zij aangehouden voor het meevoeren van inbrekerswerktuigen. Tijdens de fouillering kwamen er diverse soorten drugs uit de zakken van de verdachten. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Vrouw mishandelt politiemedewerker
Den Haag Een 38-jarige vrouw uit Groot Brittannie kwam woensdag 27 augustus rond 14.20 uur politiebureau Overbosch binnen. Zij vroeg naar haar huisarts. De politiemedewerkerster legde uit dat zij niet bij het politiebureau moest zijn. De vrouw was duidelijk in de war en kreeg een kop koffie, terwijl de medewerker probeerde uit te zoeken hoe ze de 38-jarige kon helpen. Toen de vrouw te horen kreeg waar zij naartoe kon gaan, wilde ze niet weg en dreigde zij een kop koffie over het hoofd van de politieambtenaar te gooien. Uiteindelijk liep de situatie hoog op en sloeg de vrouw de medewerkster vol met haar vuist op het gezicht. Hierop werd zij aangehouden voor mishandeling van een opsporingsambtenaar in functie.

Bonnen voor hangen
Den Haag/Loosduinen - De politie heeft woensdag 27 augustus zes jongeren bekeurd, omdat zij overlast veroorzaakten op het parkeerdek van het winkelcentrum aan het De Savornin Lohmanplein. Getuigen belden omstreeks acht uur de politie, omdat de jongeren onder meer aan een hek rond een elektriciteitshuisje trokken. Toen de politie arriveerde en de jongens van 16, 17 en 18 jaar een bekeuring wilde geven, bleek dat twee van hen geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Deze jongens werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. De ouders van de jongens hebben later de legitimatie bewijzen van de jongens gebracht.

Autoinbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Een oplettende getuige zag donderdag 28 augustus om 03.30 uur dat er in een auto die geparkeerd stond in de Van Musschenbroekstraat ingebroken werd. Gewaarschuwde politieagenten troffen in de auto een 44-jarige man uit Den Haag aan die het dashboardkastje al opengebroken had. Ook hing de autoradio aan een draadje uit het dashbord. De politieagenten hielden de Hagenaar aan. De man zit nog vast.

Toch betrapt
Leidschendam - Personeel van een zwembad aan het Fluitpolderplein zag woensdag 27 augustus om 12.10 uur dat een jongen twee tassen van een kapstok afhaalde en deze meenam in een kleedhokje. Drie andere jongens stonden op de uitkijk. Gewaarschuwde politieagenten namen het viertal (13 en 15 jaar) uit Den Haag mee naar politiebureau. Aan het bureau verklaarde de 13 jarige Hagenaar dat hij geld miste uit zijn eigen tas en toen besloot om geld te stelen uit een tas van iemand anders. De drie anderen hadden op de uitkijk gestaan zodat hij niet betrapt kon worden. De vier gingen met een Halt verwijzing op zak naar huis.

Glaasje op
Voorburg Doordat een automobilist op de Koningin Julianalaan nogal opvallend reed besloten politieagenten de 25-jarige man uit Voorburg woensdag 27 augustus om 23.35 te controleren. Al snel bleek dat de Voorburger reed onder invloed. Hij moest blazen en blies 330 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal op zak naar huis.

Geen identificatie
Wassenaar Tijdens een verkeerscontrole op de A44 woensdag 27 augustus om 09.05 uur bleek dat een 31-jarige automobilist uit Den Haag geen geldig rijbewijs bij zich had. Ook deden de remlichten van zijn auto het niet en was de APK van de auto verlopen. Omdat de man geen legitimatie bij zich had moest hij mee naar het bureau. Nadat zijn identiteit was vastgesteld kon hij weer naar huis met meerdere processen verbaal op zak.

Teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden op de N44 donderdag 28 augustus om 01.00 uur een 28-jarige automobilist uit Katwijk aan Zee. De auto waarin de man reed bleek niet verzekerd te zijn en de Katwijker bleek ook te rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 445 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal op zak kon de Katwijker weer naar huis.

Slaande ruzie op bouwplaats
Nootdorp Bij een bouwkeet op de Bartholomeuslaan ontstond 27 augustus rond 10.45 uur een ruzie waarbij een 28-jarige onderaannemer uit Rotterdam enkele rake klappen, van een bij hem in dienst zijnde bouwvakker, op zijn oog kreeg. Gewaarschuwde agenten troffen in een bouwkeet het slachtoffer aan. De dader, een 32-jarige man uit Leiden was weggevlucht maar meldde zich later aan het politiebureau. De Leidenaar moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Beginnend bestuurder in fout
s-Gravenzande/Westland Een 21-jarige automobilist uit s-Gravenzande liep donderdagochtend 28 augustus om 00.30 uur tegen de lamp. De man, een beginnende bestuurder reed met forse snelheid over de Eikenlaan. Agenten die de man tot stoppen dwongen roken een sterke alcohollucht. Hij blies 615 ugl en kon dan ook direct zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dure kraan
Wateringen/Westland Een 20-jarge inwoner uit Wateringen ging woensdag 27 augustus om 15.30 uur uiteindelijk met een dure kraan de deur uit. De man kocht bij een bouwmarkt een kraan en verwisselde voordat hij de kraan ging afrekenen het prijstikkertje. De man trachtte daarbij een voordeel te behalen van ruim 90 euro. Beveiligingspersoneel betrapte de man en droeg hem over aan de politie. Hij kreeg aan het bureau een transactievoorstel van 220 euro.

Automobilist valt in slaap
Maasdijk/Westland Drie personenautos botsten donderdagnacht 28 augustus om 03.50 uur op de Kruisweg op elkaar. Een 20-jarige bestuurder viel kennelijk tijdens het rijden in slaap en botste vervolgens op twee geparkeerde personenautos.

20-jarige beledigt agenten
Naaldwijk/Westland Een 20-jarige inwoner uit Monster beledigde donderdag 28 augustus kort na middernacht surveillerende agenten. De man liep over de Dijkweg en kreeg het om onduidelijke redenen aan de stok met enkele voorbijgangers. Agenten die kwamen sussen, kregen van de man de wind van voren, waarna zij hem aanhielden wegens belediging.

Navigatie zorgt voor gevaarlijke situatie
Delft Een automobilist vertrouwde kennelijk dusdanig blind op zijn navigatiesysteem dat hij de aanwijzingen direct opvolgde. Agenten belast met een snelheidscontrole op de Voorhofdreef zagen de man woensdag 27 augustus om 09.30 uur tegen de verplichte rijrichting rijden. Tegemoet komende automobilisten wisten de spookrijder door middel van lichtsignalen te waarschuwen. De man kreeg wel een proces-verbaal omdat hij ook nog te hard reed.

Mooi duo
Delft Agenten die woensdag 27 augustus om 08.15 uur op de Van Leeuwenhoeksingel een personenauto controleerden waren snel klaar. De 34-jarige bestuurder had geen rijbewijs en zijn passagier (23 jaar), die eventueel verder kon rijden, moest nog 60 dagen gevangenisstraf ondergaan. Laatst genoemde kon direct mee naar het bureau. De 34-jarige kreeg een proces-verbaal.

Jeugdige fietsendieven aangehouden
Delft Twee minderjarige jongens (15 en 16 jaar) kregen een nachtje cel nadat agenten ze betrapten op fietsendiefstal. Het duo nam woensdag 27 augustus om 20.30 uur vanaf de Jaffalaan een fiets mee. Agenten zagen de jongeren fietsen en hielden ze direct aan. Beiden krijgen een proces-verbaal.

Gladde banden verraden autodief
Zoetermeer Enkele gladde banden verraden woensdag 27 augustus om 20.45 uur een 17-jarige autodief. De nog jeugdige rijder werd staande gehouden nadat agenten constateerden dat de auto gladde banden had. Na enig doorvragen bleek dat de auto al eerder was gestolen. De man werd direct voor verhoor ingesloten.

Boem is ho
Zoetermeer Een 25-jarige automobilist uit Zoetermeer botste donderdagochtend 28 augustus om 01.00 uur op de Du Meelaan tegen een lantaarnpaal. Tegen de agenten verklaarde de man dat hij had gedronken. Aan het bureau blies de man 725 ugl. Agenten vorderden direct het rijbewijs van de man in. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie zoekt getuigen steekincident
Zoetermeer Politie Zoetermeer is op zoek naar getuigen van een steekincident aan de Amerikaweg. Donderdagochtend 28 augustus kort na middernacht werd een 19-jarige inwoner uit Leidschendam neergestoken. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis en is inmiddels aan een steekwond geopereerd. De politie hield kort na het incident vier personen (15-18 jaar) aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. De politie stelt een onderzoek in. Heeft u informatie die de recherche bij het onderzoek kan gebruiken? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.