Persberichten Rijn&Venen, 11.20 uur

Utrecht, 28-08-2008

Racefietser in botsing met voetganger

MAARSSEN Op woensdag 27 augustus is een 57-jarige man uit De Meern ten val gekomen nadat hij tegen een voetganger opbotste.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat er een fietser zou zijn gevallen. Ter plaatse bleek de man, die bij een groep racefietsers hoorde, met hoge snelheid met zijn schouder tegen een voetganger aan was gekomen. De racefietser kwam van de hoge brug en reed richting het Antilopespoor, hierbij raakte hij het 13-jarige meisje dat aan de zijkant van het fietspad de brug omhoog liep. De racefietser werd hierdoor over zijn fiets heen geworpen en kwam op het wegdek terecht. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het Oude Rijn Ziekenhuis, het meisje bleef ongedeerd.

Scooterrijder onder invloed

MAARSSEN De politie heeft op woensdagavond 27 augustus een scooterrijder aangehouden in verband met het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 20.50 uur zag de politie de 44-jarige man uit Vleuten slingeren over het Antilopespoor. Uit de ademanalyse bleek de man 765 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijontzegging voor 7 uur.

Gordelcontrole

WOERDEN Op woensdag 27 augustus heeft de politie op de Hogewal een gordelcontrole uitgevoerd. Tussen 13.00 en 14.45 uur werden er 16 bekeuringen uitgeschreven.