Politie Zuid-Holland-Zuid

28/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 28-08-2008 o Persberichten district II

MISHANDELING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmorgen 27 augustus een 15-jarige jongen uit Gorinchem in zijn ouderlijk huis aangehouden wegens mishandeling. De mishandeling vond plaats op dinsdagavond 26 augustus 2008 omstreeks 23.30 uur in de Westwagenstraat. De jongen sloeg en schopte een 22-jarige vrouw uit Gorinchem zodanig dat zij een vermoedelijk gebroken kaak, een hersenschudding, gekneusde rugwervels en diverse blauwe plekken opliep. Aanleiding was dat de verdachte tegen het broertje van de 22-jarige opbotste waardoor die bijna omviel. De verdachte wilde het broertje vervolgens slaan maar toen zijn zus ertussen sprong, kreeg zij klappen en schoppen. De 15-jarige verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of meer weten van deze zaak worden verzocht te bellen op telefoonnummer 0900-8844. (lokaal tarief). Men kan dan vragen naar de recherche in Gorinchem.

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT Tijdens een snelheidscontrole in de 30 km zone op Baanhoek zijn 182 bestuurders betrapt op te snel rijden. De controle werd gehouden op woensdagmorgen 27 augustus 2008 van 08.00 tot 10.00 uur. Er werden 370 voertuigen gecontroleerd. Dit betekent dat bijna 50 % van de bestuurders te snel reed. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring op de mat.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 27 augustus twee mannen van 24 en 26 jaar uit Rotterdam aangehouden op winkelcentrum De Meent. Surveillerende agenten in het winkelcentrum werden die middag aangesproken door een medewerkster van een parfumeriezaak dat er kort daarvoor twee mannen parfum hadden gestolen. Het personeelslid wees de twee verdachten die wegliepen aan waarop de agenten hen tegenhield. In een geprepareerde tas bleek de gestolen parfum te zitten. Beide mannen werden aangehouden en in verzekering gesteld. In de auto waar de twee mee waren, werd nog meer gestolen goed gevonden. Kleding, parfum en zonnebrillen met een geschatte totaalwaarde van zon 1200 euro werd in beslaggenomen voor onderzoek.

DRIE AANHOUDINGEN
GORINCHEM De politie heeft op woensdagavond 28 augustus tijdens de feestweek in Gorinchem drie aanhoudingen verricht in de binnenstad. In de Botersteeg kreeg een 18-jarige man een klap in het gezicht van een 20-jarige man uit Gorinchem. Het slachtoffer liep een blauw en dik oog op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De aanwezige politie werd ingeseind die op aanwijzing de verdachte arresteerde. De 20-jarige man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld kon hij door de agenten onder controle worden gebracht. Een van de dienders liep door de worsteling met de verdachte een gekneusde vinger op. Ook hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Op de Varkenmarkt werden rond middernacht twee jongens van 15 en 17 jaar uit Gorinchem aangehouden wegens openbare dronkenschap. Beiden zochten ruzie met andere mensen op straat in de Gasthuisstraat en later op de Varkenmarkt. Escalatie werd voorkomen door de politie. De twee tieners werden ingesloten en in de loop van de nacht heengezonden met een bekeuring wegens openbare dronkenschap.