CNV Hamert op zorgvuldigheid Océ bij forse reorganisatie

28/08/2008 11:45

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 28 augustus 2008


------

CNV Metaal en elektro hamert op zorgvuldigheid in reorganisatie Océ

Océ snijdt diep in eigen vlees

"Océ wil het vooral snel doen; wij vooral zorgvuldig." Zo reageert bestuurder Jean-Marie Severijns op de bekendmaking van kopieermachinemaker Océ in Venlo om circa 100 medewerkers van de onderzoeksafdeling naar huis te sturen. "CNV Metaal en elektro wil eerst wel eens van goed ingewijden weten of deze reorganisatie inderdaad noodzakelijk is. Pas dan ben ik bereid en in staat om te onderhandelen over een sociaal plan."

Océ zegt ingrijpend te moeten reorganiseren vanwege een serie wereldwijde tegenvallers. De lage dollarkoers, crises in zowel de financiële sector als de bouwsector en omzetvertraging door verslechterde economische omstandigheden spelen daarbij een rol volgens de onderneming.

Severijns: "Begin juli kondigde het bedrijf al 'efficiëntiemaatregelen' aan: naast de personeelsreductie met 350 man in april dit jaar zouden wereldwijd nog eens 600 arbeidsplaatsen verdwijnen. Nu dreigt dus de research- en developmentafdeling in Venlo daarvan fors dupe te worden. Océ geeft aan hier honderd mensen te willen ontslaan."

Severijns is echter niet zonder meer bereid mee te gaan in het haastige tempo waarin Océ een en ander wil afwikkelen. "De directie wil vóór 1 oktober al een sociaal plan hebben klaar liggen. Dan moet ook de ondernemingsraad zijn advies hebben afgegeven. Maar ik wil eerst van de ondernemingsraad weten welk draagvlak deze reorganisatie nu werkelijk heeft. Als daar klip en klaar duidelijkheid over bestaat dan kunnen we praten over een eventueel sociaal plan. Maar wel in die volgorde. Het is per slot geen geringe aangelegenheid waarover we hier praten."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl