Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 28-08-2008

Te snel

LEUSDEN- Op woensdag werd er van 11.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Randweg. In totaal kregen 14 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden.

Eenrichting

AMERSFOORT- Na klachten van buurtbewoners dat er veel automobilisten tegen het verkeer inreden op de Koerilen werd hier op woensdagmiddag van 14.40 uur tot 15.10 uur een controle op gehouden. In totaal reden 12 automobilisten tegen het verkeer in kregen een bekeuring. Een grapjas had een stuk voor de controlepost een bord geplaatst met hierop de tekst CONTROLE OMDRAAIEN. Agenten zagen de plaatser van dit bord, een 22 jarige man uit Nijkerk, nog net wegrennen. Hij werd achterhaald en aangesproken op zijn gedrag en haalde het bord weg.

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op woensdagmiddag werd een vroege drinker aangehouden. Omstreeks 16.50 uur reed een automobilist over de Gerstekamp. Hij werd gecontroleerd, hij rook naar alcohol en blies op het bureau 805 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT- Op de Keerkring en de Van Asch van Wijckstraat werd van 14.00 uur tot 21.00 uur verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 109 brom/snorfietsen gecontroleerd en hiervan waren er 42 niet in orde. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder bromfietscertificaat, rijden zonder helm en rijden met bromfiets terwijl deze niet technisch in orde is. Een man werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.