Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 28 augustus 2008

Toerismewoordvoerders: meer aandacht voor binnenlands toerisme

De woordvoerders toerisme van PvdA, CDA en VVD willen de komende jaren meer aandacht voor binnenlands toerisme. Dit spraken zij uit tijdens een werkbezoek georganiseerd door RECRON. Het werkbezoek stond in het teken van de Toerismebrief van Staatssecretaris Heemskerk (PvdA), waarin hij zijn visie over het toeristisch beleid van de komende jaren uiteenzet. Deze brief wordt op 10 september in de Tweede Kamer behandeld. De staatssecretaris richt zich met zijn beleid vooral op India en China.

RECRON nam de kamerleden Elly Blanksma (CDA), Pauline Smeets (PvdA) en Charlie Aptroot (VVD), mee langs drie van de bij haar aangesloten bedrijven. Met het werkbezoek wilde RECRON de praktijk van de Nederlandse recreatieondernemer laten zien aan de Kamerleden. De recreatieondernemers maakten duidelijk welke gevolgen regeldruk en de extra financiële druk voor deze sector hebben. Ook werd inzichtelijk dat alle goedbedoelde subsidies niet de gewenste uitwerking hebben omdat deze in de praktijk veel te moeilijk aan te boren zijn.

De ondernemers en RECRON toonden verder aan hoe belangrijk de sector is voor Nederland, zowel financieel als maatschappelijk en ruimtelijk. Ook voor de aanwezige Kamerleden is het moeilijk te begrijpen dat in de Toerismebrief van de staatssecretaris vooral het binnenhalen van toeristen uit China en India centraal staat. Op 10 september wordt duidelijk op welke manieren de Kamerleden meer aandacht zullen vragen voor de Nederlandse recreatiesector. In ieder geval zal het binnenlands toerisme een groot onderwerp van debat vormen, ondanks het ontbreken van voldoende aandacht hiervoor in de Toerismebrief.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt ongeveer 1.900 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

=================================

Noot voor de redactie (