Gemeente Harlingen


49ste visserijdagen

Burgemeester Scheffer opent 49ste Visserijdagen

Burgemeester Paul Scheffer heeft woensdagmiddag 27 augustus de 49ste Visserijdagen geopend. Hij keek vol trots naar de nieuwe inrichting van de Harlinger binnenstad. Uiteraard is het nog niet klaar, maar het winkelend publiek heeft nu de ruimte.

Volgens Scheffer zijn de Visserijdagen ooit bedoeld om voorspoed en geluk te vragen voor die beroepsgroep en te vieren dat weer een nieuw vangstseizoen aan breekt. Vertrouwen in de toekomst was dan ook de basis voor vrolijkheid en feestelijkheden. Echter de toekomst van de Visserman ziet er somber uit. Besluiten en belangenafweging door Den Haag komen te vaak over als oneerlijk en niet goed in balans. Belangen organisaties blijken in Den Haag een williger oor te vinden dan de hardwerkende visserman. Volgens Scheffer leven de aloude bewoners langs de Wadden al eeuwen mét de Wadden, áán de Wadden maar ook ván de Wadden.
"Het kan toch niet zo zijn dat in dat verre Den Haag besloten wordt dat alles op slot te doen en `t slechts tot een doods vergezicht met een rijke historie te laten worden", aldus de burgemeester.

Scheffer hoopt op een groot feest zonder vernieling en ellende. Een groot feest met begrip voor de mensen die in het feestgebied wonen! "Een mooiere aanloop tot de 50e editie dan weer een geslaagd festijn de komende dagen kan ik mij nauwelijks denken".

Lees hier de integrale tekst zoals burgemeester Scheffer die bij de opening van de Visserijdagen 2008 heeft uitgesproken.
---