Gemeente Venlo


Gemeenschapsvoorziening Op de Heide nog even open

28-8-2008

Wethouder Jan Lamers (Jeugd, Welzijn & Zorg) heeft zich sterk gemaakt voor het langer openhouden van gemeenschapsvoorziening Op de Heide. Op zijn voorstel heeft het college van B&W besloten dat de wijkvoorziening nog tot 1 mei 2009 openblijft. De private partij die sinds 1994 uitbater is van de gemeenschapsaccommodatie heeft aangekondigd per 1 september te stoppen met de exploitatie, een nieuwe commerciële exploitant is niet gevonden.

Wethouder Lamers hierover: Het is erg jammer dat de huidige exploitant ermee stopt. Een gemeenschapsvoorziening zoals deze speelt een belangrijke rol in de wijk. Het is een dak boven het hoofd van verenigingen en een ontmoetingsplek voor de bewoners van de wijk.

In de wijk Op de Heide is naast gemeenschapsvoorziening Op de Heide de sociale wijkvoorziening Picus aanwezig. In deze wijkvoorziening vinden met name activiteiten plaats voor de jeugd en in het kader van ouderenwerk. Stichting Multifunctionele Accommodaties Venlo onderzoekt in opdracht van de gemeente of er behoefte is aan twee gemeenschapsaccommodaties in de wijk, en zo ja, in welke vorm.

In de periode dat het onderzoek loopt, maximaal tot 1 mei 2009, blijft de gemeenschapsvoorziening Op de Heide open voor gemeenschapsactiviteiten. Stichting Gemeenschapsaccommodaties Tegelen verzorgt het tijdelijke beheer. De exploitatie zal niet helemaal rendabel zijn, aldus wethouder Lamers. Als gemeente leveren wij een financiële bijdrage, zodat de voorziening in ieder geval de komende acht maanden open kan blijven. Het onderzoek zal uitwijzen of én hoe gemeenschapsvoorziening Op de Heide een toekomst heeft.

Gemeentelijke herindeling