Politie Noord-Holland-Noord

Diefstal beelden: politie zoekt getuigen

Wervershoof, Grootebroek, 28-08-2008 o De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de diefstal van een viertal bronzen beelden in Wervershoof en Grootebroek, of mogelijk informatie hebben over de verblijfplaats van de beelden.

Vanaf het grasveld bij het Bisschop Grentplantsoen in Wervershoof werd een 80 cm hoog beeld ontvreemd. Het ging om een bronzen meisjesfiguur, getiteld Soudans Dochterken van de beeldhouwer Jan van Druten. Het beeld werd vermoedelijk gestolen in de nacht van zondag 24 op maandag 25 augustus tussen 20.00 en 08.00 uur.

Tussen vrijdag 15 augustus en maandag 25 augustus werd een beeldengroep gestolen vanaf de rotonde in de Florasingel in Grootebroek. Het gaat hier om een groep van drie vrouwenfiguren. De titel van de door Marinus Klap beeldengroep is de Eenheid. Vermoedelijk zijn twee van de bronzen beelden ontvreemd in het weekend van 16 en 17 augustus en het laatste beeld in het weekend van 23 en 24 augustus.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie in Stede Broec is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).