Start Europese competitie maatschappelijk verantwoord ondernemen

28/08/2008 13:49

Pertinent Produkties

De E-I Consulting Group lanceert een eerste Europese competitie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Elke organisatie - groot of klein, particulier of (semi)overheid - die meent op een vernieuwende manier vorm en inhoud te geven aan corporate responsibility kan meedoen. Voor Nederland sluit de inschrijving op 30 september. De internationale jury onder leiding van EU-commissaris Vladimir Spidla maakt op 30 januari 2009 in Praag de winnaar bekend.

De E-I Consulting Group is een samenwerkingsverband van vooraanstaande Europese adviesbureaus, die binnen hun nationale markt leidend zijn. Voorzitter is Theo Camps, die in Nederland adviesbureau Berenschot leidt. De bij de E-I Consulting Group aangesloten bureaus stellen vast dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) binnen Europa van steeds groter belang wordt. Het boeken van zakelijk succes gaat voor een groeiend aantal bedrijven en organisaties hand in hand met allerlei vormen van mvo.

De E-I Consulting Group acht deze ontwikkeling van wezenlijk belang en ziet de komst van een Europese award als een grote stimulans. Temeer daar EU-commissaris Spidla zich bereid heeft getoond als juryvoorzitter te fungeren. In diverse Europese landen worden voorrondes gehouden. Nederlandse deelnemers die zich voor 30 september inschrijven worden uitvoerig onder de loep genomen en beoordeeld. Zij kunnen om te beginnen een vragenlijst invullen op www.ei-consultinggroup.com

Op basis van de inschrijving en mogelijk een aanvullend interview maakt adviesbureau Berenschot van de Nederlandse kandidaten een (jury)rapport op. Daarna worden vanuit elk deelnemend land de gegadigden voor de eindstrijd opgeroepen. De internationale jury wijst vervolgens de winnaar aan. De award is mede bedoeld om het uitwisselen tussen bedrijven en organisaties van best practices en innovaties op het gebied van mvo te stimuleren.





http://www.ei-consultinggroup.com