AutoRai

SimBim neemt opvallende Chevrolet HHR in ontvangst

(8/28/2008)
Het World Touring Car Championship heeft zich ontwikkeld tot één van de meest populaire en meest spectaculaire autosportklassen ter wereld en is één van de slechts drie officiële FIA wereldkampioenschappen. De races worden op diverse continenten verreden, waarbij vele toeschouwers, zowel op de tribune als voor de beeldbuis, het gevecht om de podiumplaatsen met spanning en enthousiasme volgen.

Ook in het raceseizoen 2008 behoort Chevrolet met de Nubira WTC tot de frontrunners. Bijna iedere race staat er wel een Chevrolet-coureur op het ereschavot en er zijn al veel races door de blauwe Chevrolet-brigade gewonnen. Maar de spanning van het autoracen is ook voor iedere raceliefhebber weggelegd, want dankzij het Virtuele-WTCC kan iedereen een WTCC-toerwagen over diverse circuits jagen. Met aan de finish van de laatste race een fantastische hoofdprijs voor de eerste V-WTCC kampioen ooit: een Chevrolet HHR in een speciale âcustomizedâ versie, die onlangs in Breda door Chevrolet aan SimBim is overhandigd.

V-WTCC
Het V-WTCC is een wereldkampioenschap gesimuleerd autoracen, via het computerspel RACE 07. Dit is het officiële WTCC-spel waar deelnemers wereldwijd als virtuele coureurs hun kwaliteiten on-line kunnen testen in de meest waarheidsgetrouwe computernabootsingen van diverse WTCC-autoâs. V-WTCC wordt georganiseerd door SimBin Studios en Eurosport in samenwerking met enkele WTCC-partners waaronder Chevrolet. Een V-WTCC RaceRoom⢠wordt bij zes FIA WTCC-evenementen in Europa opgesteld, waar de winnaars uit de kwalificatieraces de strijd met elkaar aangaan voor een ticket naar de finale in Monza. Het Virtuele WK Toerwagens wordt over diverse ronden verreden en is inmiddels aanbeland bij de vijfde voorronde van het seizoen. Tot 5 september kan iedereen online raceronden rijden op het circuit van Anderstorp in Zweden en proberen boven in het klassement te komen.

De wereld van autosport heeft nog nooit zoân âgroen conceptâ gekend, met toch dezelfde opwinding en adrenalinestoten als ook hetzelfde geluid en dezelfde acties als bij de âreal lifeâ WTCC-races. Virtueel racen is de rijzende ster onder autosportliefhebbers. Zowel jeugdige talenten als ervaren coureurs spelen de diverse spellen van SimBim, om scherp te blijven in de winterperiode of om nieuwe circuits te leren kennen.
Het winnen van de hoofdprijs is geen eenvoudige opgave, want ook echte coureurs mengen zich in het digitale strijdgewoel. De competitie wordt beslist via een serie online kwalificatierondes, on-site Semi-Finales en uiteindelijk de Finale op het circuit van Monza.

Hoofdprijs: Chevrolet HHR
De hoofdprijs is de unieke Chevrolet HHR, uitgevoerd in een speciale âcustomizedâ versie. Eric Nève, Chevrolet Motorsport Manager: âDe Chevrolet HHR en de V-WTCC vormen een perfecte combinatie van de boodschap die Chevrolet uitdraagt: onderscheidende autoâs tegen een betaalbare prijs voor jeugdige automobilisten. Met deze contest mikken wij dan ook op energieke en sportieve autoliefhebbers.â

Chevrolet HHR
Met zijn ongebruikelijke retro-look die doet denken aan zowel een âhot rodâ als aan een klassieke Corvette, is de HHR absoluut een unieke auto. Het is de ideale auto voor jonge mensen en kleine families die op zoek zijn naar een uniek alternatief voor de kleurloze keuze in hatchbacks in deze klasse, maar die geen functionaliteit opwillen geven.

De Chevrolet HHR is niet alleen erg stijlvol, maar ook zeer functioneel. Dankzij de hoge daklijn is er meer dan voldoende zitruimte. De kofferruimte is eveneens groter dan normaal voor een dergelijke auto. Om recht te doen aan zijn dominante en toch ongedwongen verschijning is de HHR voorzien van een grote 2.4 liter viercilinder motor die maar liefst 170 pk levert. De HHR heeft een topsnelheid van 180 km/u.

Net als bij de WTCC-races in Brno zal de Chevrolet HHR in Oschersleben bij de volgende WTCC-races fungeren als course-car.