BedrijfsautoRAI

Renaults Magnum voor ING Renault F1 Team

(8/28/2008)
Renault Trucks heeft onlangs 16 nieuwe-generatie Renaults Magnum met 500 pk motoren afgeleverd aan het ING Renault F1 Team. De voertuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en zijn bedoeld voor de promotie en logistiek van het team bij de Formule 1 Grands Prix. Net als voorheen hebben twee prestigieuze merken hun krachten gebundeld in hun streven naar een high performance imago. Letâs go racing! Het vlaggenschip van Renault Trucks start zijn carrière in de prestigieuze Formule 1 wereld. Een vloot van 16 Renaults Magnum met 500 pk motoren is onlangs toegetreden tot het wagenpark van het ING Renault F1 Racing Team, dat dit jaar rijdt met tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) Fernando Alonso (Spanje) en de Braziliaan Nelsinho Piquet uit Brazilië.

Het gaat om de eerste trucks uit de nieuwe range die afgeleverd zijn. De trucks zijn zeer compleet uitgerust, met gestroomlijnde spoilers, aluminium velgen en complete trailers. De laatste van de serie afleveringen vond plaats midden augustus, net voor de European Grand Prix in Valencia. Stefano Chmielewski, President-Directeur van Renault Trucks overhandigde zelf de sleutels aan Team Director Flavio Briatore.

Voor het ING Renault F1 Team is de keuze duidelijk. In 2002 werd er een overeenkomst getekend met Renault Trucks France om de complete vloot elk jaar te vernieuwen, om zo steeds te profiteren van de beste kwaliteit en de nieuwste technologie.

âOns partnership met Renault Trucks is de perfecte illustratie van de synergie die mogelijk is binnen de diverse Renault onderdelenâ, zegt ING Renault F1 Team Chairman, Bernard Rey. âMet de steun van Renault Trucks beschikken we over state-of-the-art voertuigen die volledig aansluiten op onze wensen wanneer we afreizen naar de diverse plekken voor het wereldkampioenschap. We zijn er trots op dat we de kleuren van Renault Trucks kunnen tonen op de Formule 1 paddocks overal ter wereld. Aan de andere kant kan Renault Trucks gebruikmaken van de goede naam van ons team om hun nieuwste producten te presenteren en hun expertise te vergroten. Het is echt een win-win situatie en we zijn blij dat we de nieuwe Magnum in ons wagenpark voor dit jaar op hebben kunnen nemen.â

In de wereld van Formule 1 wordt niets aan het toeval overgelaten en is niets te gek om indruk te maken op de concurrentie, de miljoenen toeschouwers en de media. Het is een mediacircus zonder weerga waarin de Renault Magnum bijzonder in zijn element is.

âWe bouwen aan hetzelfde merkimago en hebben dezelfde filosofie over wat excellence isâ, zegt Jean-Pierre Raymond, Team Logistics en Safety Manager. âDeze trucks zijn uniek. Ze vervoeren zeer gevoelige en dure instrumenten en zijn schitterende, rijdende reclamezuilen. Voor het ING Renault F1 Team is dit type voertuigen van vitaal belang om onze apparatuur en de knowhow van onze engineers veilig te vervoeren. Het is essentieel dat we dit partnership voortzetten om er allebei volledig van te profiteren!â

De Team trucks die op de paddocks staan rijden ongeveer 15.000 km per jaar. De trucks die ook bij andere publicitair aantrekkelijke events ingezet worden, rijden er jaarlijks ongeveer 40.000. Om optimale mobiliteit te garanderen wordt de service volledig verzorgd door het netwerk van Renault Trucks. De technici van Renault Trucks staan altijd klaar. âWe weten dat we altijd op ze kunnen rekenenâ, zegt Jean-Pierre Raymond.

Een deel van het wagenpark is aangewezen om de eenzitters, de chassis, motoronderdelen en de verschillende (reserve) body-onderdelen te vervoeren. Al dit materieel wordt onder optimale condities vervoerd, beschermd in netten, covers en op maat gemaakte koffers, en dat alles in de teamkleuren. De andere trucks worden ingezet bij het vervoer van de hospitality stands, de kantoren en de catering service tijdens de raceweekends.

The European Road Transport Show 2007