Gemeente Sneek


algemeen tevreden

Huurders in Sneek over het algemeen tevreden

Huurders in Sneek zijn in het algemeen tevreden over hun woning, de woonomgeving en de leefbaarheid van hun wijk. Dit is de belangrijkste conclusie die naar voren is gekomen uit een schriftelijke enquête onder bewoners van de betaalbare woningvoorraad.

De huurders geven gemiddeld een rapportcijfer 7,5 voor hun woning, een 7,2 voor de woonomgeving en een 7,4 voor de leefbaarheid in hun wijk. Ruime voldoendes. Bewoners van woningen die door de corporaties zijn verkocht, beoordelen gemiddeld hun woning (rapportcijfer 6,8), woonomgeving (rapportcijfer 6,1) en leefbaarheid (rapportcijfer 6,6) wel voldoende, maar zijn beduidend minder tevreden.

De gemeente Sneek heeft in april van dit jaar in totaal bijna 900 vragenlijsten verzonden onder de 4687 huishoudens die een huurwoning bewonen met een huurprijs tot EUR 520,- per maand en de 187 huishoudens, die de afgelopen 3 jaar een woning van de corporaties hebben gekocht. In totaal zijn er 244 ingevulde vragenlijsten aan de gemeente teruggezonden. Dit betekent dat ruim 27% aan het onderzoek heeft meegedaan.

Downloads
Het volledige onderzoeksrapport is onder Downloads aan te klikken. De belangrijkste conclusies uit het rapport zijn gepubliceerd in het gemeentelijk voorlichtingsorgaan Uit de Marktstraat. De tekst van dit artikel is eveneens te raadplegen onder Downloads.