Politie Haaglanden

extra persbericht 28 augustus

Delft, 28-08-2008 o Aanhouding in onderzoek t Bliekkie Delft - Politie Haaglanden heeft woensdag 27 augustus een 44-jarige inwoner uit Delft aangehouden in het onderzoek naar de ontploffing in het café t Bliekkie, gevestigd aan de Multatuliweg in Delft. In de nacht van zaterdag 22 maart 2008 vond een ontploffing plaats in het café t Bliekkie, gevestigd aan de Multatuliweg.

Uit het ingesteld onderzoek bleek dat in het café een ontploffing heeft plaatsgevonden waardoor o.a. de winkelruiten sneuvelden. Het pand was op het moment van de ontploffing leeg. Uit voorzorg ontruimde de politie destijds een boven het café gelegen woning. Doordat een cv-leiding sprong kwam het pand onder water te staan. De ontploffing, waardoor grote materiële schade ontstond, vond plaats na sluitingstijd. Uit het technisch-onderzoek bleek dat de ontploffing was veroorzaakt door het naar binnen werpen van een explosief.

De politie startte direct een recherche-onderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het rechercheonderzoek leidde naar de man uit Delft, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij deze zaak. Het onderzoek wordt de komende tijd voort gezet.

De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.