Gemeente Dongeradeel



---

Uitnodiging

De rekenkamercommissie van de gemeente nodigt u uit om onderwerpen aan te dragen voor haar Onderzoeksplan 2009.

De rekenkamercommissie is een commissie uit de raad, die uit drie externe, onafhankelijke leden (niet-raadsleden dus) bestaat. Deze commissie is de raad behulpzaam bij zijn controlerende rol. Zij voert beleidsevaluaties uit en rapporteert daarover aan de gemeenteraad. Dit jaar onderzoekt de commissie de resultaten van het gevoerde onderwijsachterstandenbeleid in de gemeente.

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel en Dongeradeel werken met elkaar samen en hebben een gezamenlijke Rekenkamercommissie Achtkarspelen, Dantumadeel en Dongeradeel ingesteld. In haar jaarverslagen, die op de sites van de gemeenten worden gepubliceerd, geeft de commissie inzicht in haar werkzaamheden van het voorbije jaar.

Jaarlijks stelt de commissie een onderzoeksplan op voor haar werkzaamheden in het volgende jaar. De gemeenteraden hebben bepaald dat zijzelf én de inwoners van de gemeenten daarbij moeten worden gevraagd om geschikte onderwerpen voor onderzoek aan te dragen. De commissie voldoet graag aan deze opdracht, omdat zij zelf ook de mogelijke meerwaarde van suggesties vanuit de bevolking inziet.

Suggesties voor onderwerpen kunnen tot uiterlijk 21 september schriftelijk of per email worden ingediend bij de secretaris van de commissie, dhr. P.J.A. Praat. Wij stellen het erg op prijs als u uw suggestie toelicht of onderbouwd.

Het mailadres van de commissie is gemeente@achtkarspelen.nl. Het postadres is:
Rekenkamercommissie Achtkarspelen, Dantumadeel en Dongeradeel p/a Gemeente Achtkarspelen
Postbus 2
9285 ZV Buitenpost