Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

VU en Vumc benadrukken belang voedingsonderzoek
Eerste specialisten in Klinische Voeding studeren af

Donderdag 28 augustus studeren de eerste studenten af die zich binnen de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit gespecialiseerd hebben in Klinische Voeding. Binnen de masterdifferentiatie Voeding & Gezondheid hebben zij vakken gevolgd als "Voeding bij ziekte" en "Voedingsonderzoek in de klinische setting". Ook een klinische stage van een half jaar behoorde tot hun programma. De jonge onderzoekers zijn klaar om zelf klinisch voedingsonderzoek uit te voeren in ziekenhuizen of op andere plekken binnen en buiten de gezondheidszorg.

Bijna-afgestudeerde Eva Leistra: "Ik ben deze maand gestart als Onderzoeker In Opleiding (OIO) bij de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen van het VU medisch centrum. De komende jaren ga ik onderzoek doen naar ondervoeding op de polikliniek van het ziekenhuis. De specialisatie Klinische Voeding heeft me kennis en ervaring gebracht om dit te kunnen doen."
Emilie Stassen: "Ik ben diëtist en heb een eigen praktijk. Met de opgedane kennis ga ik de komende jaren onderzoek integreren in mijn patiëntenzorg en zal zo proberen de kwaliteit van de voedingszorg te verbeteren."

Het Instituut voor Gezondheidswetenschappen van de VU en de afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het VUmc verwachten dat het klinisch voedingsonderzoek hiermee een nieuwe impuls krijgt.