TenneT


Aftrap colleges over energievoorziening

28-08-2008 Vandaag (donderdag 28 augustus 2008) is bij TenneT de aftrap gegeven van het opleidingstraject Power Minor. In totaal gaan 23 studenten van de Haagsche Hogeschool, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Windesheim vanaf september deze colleges volgen. De Power Minor zijn drie aaneensluitende modules over de gehele keten van energievoorziening, die studenten Elektrotechniek van de drie hogescholen kunnen volgen om studiepunten te halen. De Power Minor - de eerste in Nederland in deze vorm - sluit nauw aan op de dagelijkse werkrealiteit binnen vooral de energiesector.

Iedere hogeschool is verantwoordelijk voor de invulling van een specifieke module van de Power Minor. Zo zorgt de Haagsche Hogeschool voor de module transport. De module distributie wordt verzorgd door de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, de Hogeschool Windesheim neemt de module productie voor haar rekening. Studenten die kiezen voor twee modules of de complete Power Minor ontvangen een laptop, die studenten na afloop mogen houden. Tijdens de bijeenkomst vandaag hebben betrokken studenten van de docenten uitleg gekregen over de verschillende modules. Verder hebben ze onder meer een bezoek gebracht aan het landelijk bedrijfsvoeringcentrum.

Intensieve samenwerking
De Power Minor is onderdeel van de intensievere samenwerking tussen de hogescholen en TenneT. Naast de Power Minor, die gedeeltelijk door TenneT wordt gefinancierd, zijn er ook afspraken gemaakt over stage - en afstudeerplaatsen. Zo sponsort TenneT ook initiatieven van studenten aan de hogescholen, zoals de Solar Challenge en de Hydro Cruiser. De intensievere samenwerking met de hogescholen is één van de maatregelen die TenneT neemt om meer mensen voor het vak van Elektrotechniek en hoogspanning te interesseren. Momenteel heeft de landelijk netbeheerder ruim 100 vacatures, overwegend in de techniek.

Op de website www.powerminor.nl vindt u ook de folder en algemene informatie over de Power Minor.
Meer informatie omtrent vacatures is te vinden
op www.werkenbijTenneT.nl.