Politie Zaanstreek-waterland

Kentekenbewijzen ingevorderd tijdens bromfietscontrole

Zaandam, 28-08-2008 o Zaandam, 26/27 augustus, 13:30-17:00 uur - Tijdens een bromfietscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) hebben agenten woensdagmiddag tien mensen bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brom- of snorfiets.

Twee bromfietsers moesten hun kentekenbewijs inleveren omdat hun voertuigen op de rollentestbank een snelheid haalden van meer dan 70 km per uur. Een van de twee, een 18-jarige man uit Assendelft kreeg daarnaast een boete voor het hebben van een snelheidsbegrenzer. Een oplettende agent zag dat de man op weg naar de controleplaats nog snel een stekkertje uit zijn bromfiets trok en in zijn schoen stopte. Bij nadere controle bleek bovendien dat de achterrem defect was en ook de voorrem werkte nauwelijks.
Tijdens de bromfietscontrole werden in totaal zestig bromfietsen gecontroleerd. Eén bestuurder werd bekeurd (60 euro) voor het niet dragen van de helm.
Tijdens een bromfietscontrole op de Provincialweg Zaandam-Castricum (N203) waren dinsdagochtend negen bromfietsen opgevoerd en had één bestuurder geen rijbewijs. Er werden 37 brom- en snorfietsen gecontroleerd.