Gemeente Dongen


Verkeersbrigadiers gezocht!

Met oranje jack, stopbord en een fluitje stond wethouder Ad Stoop van Verkeer donderdag 28 augustus om 15.30 uur klaar om de kinderen van basisschool De Westerkim en De Vlinderboom veilig naar de overkant van de drukke Middellaan te helpen. Daarmee gaf Stoop het startsein voor de wervingsactie voor nieuwe verkeersbrigadiers. "Ouders, opa's, oma's, verzorgers: we hebben jullie keihard nodig om de veiligheid van de kinderen te garanderen." De elf Dongense basisscholen, Veilig Verkeer Nederland afdeling Dongen en de gemeente hebben de actie samen voorbereid.

Lia Loonen van VVN noemt de situatie best zorgwekkend. "De basisscholen in de gemeente komen gemiddeld tien brigadiers tekort. We hebben al enkele posten moeten sluiten. Dat is natuurlijk erg jammer. En als je kijkt naar de tijdsbesteding: met één keer brigadieren in de week help je de kinderen al uit de brand. Het kost je maar twintig minuutjes."

Wethouder Ad Stoop helpt mee met veilig oversteken De wervingsactie is vandaag op alle basisscholen van start gegaan. Daar liggen ansichtkaarten klaar, waarop staat hoe je je kunt aanmelden als verkeersbrigadier. Kinderen die een brigadier aanleveren, maken kans op een leuk prijsje.