FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Akkoord bereikt over sociaal plan Honeywell Emmen

Na weken van stakingen en onrust hebben de vakbonden en Honeywell vanmiddag een akkoord over een sociaal plan bereikt. Hans Hulshoff, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het heeft lang geduurd, maar na twee dagen constructief overleg zijn we en nu gelukkig uitgekomen. We gaan de acties nu opschorten en maandag wordt het plan voorgelegd aan onze leden."

Het sociaal plan is afgesproken voor 4 jaar. Naast een ontslaguitkering van 1,35 keer de kantonrechtersformule zijn er afspraken gemaakt over outplacement en scholing. "Er is onder meer een outplacement traject afgesproken van 9 maanden met 3 maanden uitlooptijd. Daarnaast krijgen alle vertrekkende werknemers een eenmalig aanbod om een EVC toets te doen en voor hen passende scholing te volgen. Dit maakt het voor de vertrekkende werknemers een stuk makkelijker om ook na hun vertrek bij Honeywell weer een passende baan te vinden," aldus Hulshoff.

Het sociaal plan is nodig omdat de directie van Honeywell (producent van meet- en regelapparatuur) productie naar Tsjechië wil verplaatsen. Hiermee verdwijnt ongeveer een kwart van de arbeidsplaatsen (120 van de 400). Hulshoff: "Na weken van stakingen ziet Honeywell nu gelukkig in dat een fatsoenlijk sociaal plan echt noodzakelijk is voor hun werknemers. Ik ben blij dat we er vandaag samen uitgekomen zijn en hoop dat onze leden dat maandag ook zijn."