Gemeente Oldenzaal


Rugbyclub een van de winnaars sponsorproject Support for kids

gepubliceerd op : 28-8-2008

De jeugdafdeling van de Rugby Club Oldenzaal Harlequins zal zaterdag 30 augustus een cheque ter waarde van EUR 2.000,- in ontvangst nemen die gewonnen is met het sponsor-project `Support for kids'.

Een speciaal voor dit initiatief in het leven geroepen jury, bestaande uit Bart Snijders en Monique Visscher van De Hypotheker en wethouder Frits Rorink van de gemeente Oldenzaal, besloot dat de jeugdafdeling van de Harlequins met het beste voorstel is gekomen. De sociale betrokkenheid bij de gemeenschap is voor de jury de reden geweest om deze vereniging te kiezen. De uitreiking valt samen met de opening van het nieuwe rugbyveld van de Harlequins.

Het geldbedrag dat de Harlequins gewonnen hebben zal worden uitgegeven aan middelen om een tag rugby project op te zetten op acht basisscholen in Oldenzaal. Tag rugby is een vorm van non-contact rugby, geschikt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.

Enige tijd geleden heeft De Hypotheker EUR 3.500,- ter beschikking gesteld in het kader van het sponsorproject `Support for kids'. Het initiatief van het project is ontstaan uit de gedachte iets extra's te doen voor Oldenzaal. Een voorwaarde om te kunnen winnen was dat kinderen tussen nul en twaalf jaar van de potentiële sponsorprojecten moesten kunnen profiteren. Verenigingen konden zichzelf aanmelden. Er zijn twaalf reacties binnengekomen. Inzendingen werden beoor-deeld op nuttigheid en zakelijkheid.

Het sponsorproject is een initiatief van De Hypotheker, die verenigingen en organisaties opriep om bij hen een verzoek in te dienen voor vervanging of aanschaf van bepaalde voorwerpen voor hun leden, die zij zelf niet kunnen bekostigen. De andere prijswinnaar is scoutinggroep Arthur Primmer. Zij hebben een tent gewonnen. De uitreiking hiervan zal op een nader te bepalen tijdstip plaatsvinden.