Gemeente Eemsmond


Tachtig eerstejaars studenten werken twee dagen bij gemeente Eemsmond maandag 25 augustus 2008

Dinsdag 26 augustus om 8.30 uur geeft wethouder Harrie Sienot van de gemeente Eemsmond de aftrap voor de jaarlijkse introductie voor eerstejaars studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Ruim tachtig studenten van studentenvereniging MESACOSA helpen de medewerkers van het Gemeentebedrijf twee dagen met hun werk. Wethouder Sienot geeft het startsein voor de eerste werkdag van de eerstejaars door het overhandigen van speciaal gemaakte T-shirts.

De studenten gaan twee dagen aan de slag bij de clusters Groen en Civiel van het Gemeentebedrijf van de gemeente Eemsmond. Onder begeleiding van ervaren medewerkers van de gemeente gaan zes groepen eerstejaars aan de slag met het aanvullen van fietspaden met schelpen in Zandeweer en Oldenzijl. Ook gaan ze schoffelen en kanten snijden op diverse plaatsen in Uithuizermeeden en Uithuizen en wordt de entree op het sportveld in Uithuizen aangepakt. De gemeente zorgt voor de nodige gereedschappen en materialen.

Het doel van het project is een combinatie van ontspanning en inspanning. Studenten leren elkaar in korte tijd goed kennen en verrichten tegelijk maatschappelijk nuttig werk. Woensdagmiddag wordt de introductie vervolgd met een wadlooptocht voor alle studenten en donderdag wordt het project afgesloten met een grote barbecue. De studenten zijn de twee dagen te gast op de boerderij van de familie Luten in Oosternieland.