Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Werk in Noordoost begint bijna

Werk in Noordoost begint bijna

Het heeft wat langer geduurd dan eerder gepland, maar de start van het werk aan de nieuwe laan tussen Nachtegaalstraat en Ringweg in de wijk Noordoost gaat nu echt bijna beginnen.

Volgende week starten de nutsbedrijven met het noodzakelijk omleggen van kabels en leidingen. Het kan gebeuren dat er dan korte stremmingen aan de orde zijn op kruisingen. Voor het overige vindt dit werk vooral in de trottoirs plaats en is er sprake van korte blokkades die een paar uur duren.
De verwachting is dat de aannemer vanaf half september start met het werk aan het riool en het aanpakken van de weg en het trottoir. Bewoners die langs de laan wonen, krijgen de komende week een brief van de gemeente om het werk definitief aan te kondigen. Een hele reeks huishoudens langs de laan (of vlak in de buurt) krijgen ook nog bezoek van een medewerker van de gemeente om de afkoppeling van het hemelwater van het normale riool nader toe te lichten. Ook daarover lezen de betrokkenen meer informatie in de komende bewonersbrief.