Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Boornbergum op haar na klaar

Boornbergum op haar na klaar

De dorpsvernieuwing in Boornbergum en Kortehemmen is op een haar na klaar. Na een periode van wegopbrekingen, zand en puinhopen liggen de beide dorpen er weer helemaal netjes bij.

Er wordt nog wel gewerkt aan een aantal opleverpunten. Hier en daar zitten nog wat kuilen in de weg die hersteld moeten worden. Ook wordt nog gekeken naar te hoge of te diep liggende putten en moet er opgeruimd worden. Bij de kruising van Nijewei, Easterbuorren, Westerbuorren in het hart van Boornbergum moeten nog hekjes geplaatst worden. Dat zijn dezelfde soort hekjes als die al bij restaurant it Spijshuys staan met dat verschil dat er ledverlichting in zit om de aanloop naar de kruising te markeren. De hekjes worden in de loop van de komende weken geplaatst.
De gemeente heeft ruim EUR 2,8 miljoen besteed aan deze dorpsvernieuwing.

Kunst in het dorp
Er is ook nog een initiatief om een nieuw kunstwerk mogelijk te maken in Boornbergum. Er is EUR 27.000 voor beschikbaar. Boornbergum heeft nog geen kunstwerk in de publieke ruimte. Het is een mooie gelegenheid om dat In het kader van het afronden van de dorpsvernieuwing nu te doen. Er is al eerder contact geweest met het dorpsbelang maar er zijn nog geen concrete vervolgafspraken gemaakt. Het is nu tijd om dat proces weer op te pakken. De gemeente wil graag met een drietal dorpsbewoners een kleine commissie vormen die zich bezig gaan houden met de realisatie van dat kunstwerk. Heeft u daar zin in? Meldt u zich dan bij het bestuur van dorpsbelang. Wordt dan weer vervolgd.