Openbaar Ministerie


* >Drie mannen nog vast na mishandeling Zoetermeerder

Drie mannen nog vast na mishandeling Zoetermeerder

28 augustus 2008 - Arrondissementsparket Den Haag

Drie mannen (23, 24 en 25 jaar) uit Zoetermeer zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De mannen worden ervan verdacht dat zij op zondag 24 augustus rond 04.00 uur een 44-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De rechter-commissaris heeft besloten de verdachten nog veertien dagen in bewaring te stellen.

Het slachtoffer verliet een kelderbox aan de Willem van Cleeflaan en werd even later op de Parkdreef door de drie verdachten in elkaar geslagen. Ze konden later worden aangehouden. De verdachten verklaarden dat zij de man uit een kelderbox zagen komen en dat ze dachten dat hij daar had ingebroken. Daarop wilden zij de man aanhouden. De politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie in Den Haag zijn nog bezig met het onderzoek. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk sprake was van inbraak. Om meer duidelijkheid te krijgen, is de politie nog op zoek naar getuigen van de mishandeling. Het Openbaar Ministerie heeft vanwege de ernst van de verwondingen van het slachtoffer besloten om de verdachten voor de rechter-commissaris te leiden.

De Zoetermeerder heeft aan de mishandeling zware verwondingen overgehouden. De man heeft een gebroken rib, een gebroken kaak en diverse kneuzingen. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Even geduld aub.