Gemeente Dongen


Het Dongense Kinderlintje is in aantocht

Vandaag organiseerde wethouder Ad Stoop de aftrapbijeenkomst van het Dongense Kinderlintje. De initiatiefneemster Trijntje van der Hoeven (10) én de ontwerpster Charlotte van Beijsterveld (13) van het lintje werden in het zonnetje gezet. Ook vond de presentatie van de nieuwe promotiemiddelen zoals posters flyers en voordrachtformulieren plaats. Wethouder Ad Stoop gaf een toelichting op wat er verder allemaal op de rol staat omtrent het Kinderlintje.

Trijntje (links) en Charlotte showen samen met wethouder Ad Stoop de nieuwe poster

Kinderlintje
Op televisie zie je vaak grote mensen die een onderscheiding van de burgemeester of zélfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een nieuwe uitvinding gedaan of een super record gevestigd! Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven aan volwassenen en andere kinderen

Voor wie is het Kinderlintje?
Het Kinderlintje is voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in de gemeente Dongen die zich belangeloos hebben ingezet voor de Dongense samenleving. Een paar voorbeelden;

- een kind dat iets heldhaftigs heeft gedaan zoals bijvoorbeeld het redden van een dier uit een benarde situatie

- een kind dat zich heeft ingezet voor een goed doel
- een kind dat oudere mensen heeft geholpen
- een kind dat met een nieuw initiatief komt Ofwel, het kinderlintje kan ieder kind toekomen dat een goed voorbeeld is geweest voor anderen.

Hoe meld je een kind aan?
Iedereen kan een ander kind aanmelden middels het speciale voordrachtformulier. Deze formulieren krijgen alle leerlingen van alle basisscholen via school uitgereikt. Ook zijn de formulieren vanaf week 36 af te halen bij het gemeentehuis, de bibliotheek en de Cammeleur.

Het volledig ingevulde formulier kan opgestuurd worden of afgeleverd worden op het gemeentehuis. Let op! Dit moet gebeuren vóór woensdag 15 oktober 2008. Het is heel belangrijk om daarbij twee referenties op te geven, dat zijn twee personen die het helemaal met de voordracht van het kind eens zijn.

Wie zitten er in de jury?
Uiteraard wordt er een officiële jury samengesteld die gaan beoordelen welke kinderen een lintje gaan ontvangen. De Dongense jury bestaat uit:

- Burgemeester Simone Dirven van Aalst

- Wethouder Ad Stoop

- Raadslid en ereburger Karel de Geus

- Zuster Raphael

Wanneer worden de Kinderlintjes uitgereikt?
De burgemeester van Dongen, Simone Dirven, reikt de kinderlintjes uit op donderdag 20 november 2008 op het gemeentehuis. De genomineerde kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging.

Initiatief
Het idee van een Dongens kinderlintje is geboren nadat leerlingen van de JJ Anspachschool op initiatief van Trijntje van der Hoeven dat verzoek hadden neergelegd bij wethouder Ad Stoop. Aansluitend vond op die basisschool vorig jaar een wedstrijd plaats in het ontwerpen van een kinderlintje, wat resulteerde in elf creaties. Het winnende ontwerp van Charlotte van Beijsterveld werd tijdens de bijeenkomst bekend gemaakt.