Ingezonden persbericht

De Ingreep in Museum Jan Cunen

Donderdag 28 augustus organiseert Literair Productiehuis de Wintertuin een Ingreep in Museum Jan Cunen te Oss. De Ingreep is een project waarbij dichters in poëzie reageren op beeldende kunst.
De dichters Thomas Möhlmann en Edwin Fagel hebben met nieuwe gedichten gereageerd op het werk van Wafae Ahalouch el Keriasti en Iris Kensmil, die nog tot 31 augustus hun schilderijen, tekeningen en wandschilderingen tonen in Museum Jan Cunen. Door het lezen van en luisteren naar de gedichten beleeft de bezoeker de tentoonstelling door de ogen van de dichter en krijgt zo een andere kijk op de kunstwerken.

Het werk van de dichters is middels een schaduwcatalogus in de tentoonstelling opgenomen.

Tijdens een live uitvoering van de Ingreep - donderdag 28 augustus vanaf 19.30 uur - dragen de dichters, in het bijzijn van Kensmil en Ahalouch el Keriasti, hun nieuwe gedichten voor en is er de mogelijkheid om met hen in debat te gaan over de relatie tussen poëzie en beeldende kunst.

De Ingreep door derden

Daarnaast worden in samenwerking met het Brabants Dagblad lezers van het Brabants Dagblad uitgedaagd zelf een Ingreep te plegen op de tentoonstelling in Museum Jan Cunen. Ze kunnen een eigen gedicht geïnspireerd op het werk van Kensmil en Ahalouch vóór 23 augustus sturen of mailen naar Museum Jan Cunen.

De ingezonden gedichten zullen worden beoordeeld door een vakjury van literair productiehuis de Wintertuin. De winnaar maakt kans op de volgende prijzen:

2 vrijkaarten voor het Wintertuinfestival dat plaatsvindt in Nijmegen en Arnhem.

Voordracht op 28 augustus tijdens de voordrachtenavond.

Publicatie op 29 augustus in het Brabants Dagblad.

De overige ingezonden gedichten zullen worden gepubliceerd op www.museumjancunen.nl en www.brabantsdagblad.nl.

De Ingreep is een productie van Literair productiehuis de Wintertuin in samenwerking met Museum Jan Cunen.

De voordrachtenavond is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden, net als de toegang tot het museum. Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:

Programma voordrachtenavond 28 augustus 2008

19.30 uur koffie/thee, op eigen gelegenheid bekijken van de tentoonstelling

20.00 uur voordrachten door Thomas Möhlmann en Edwin Fagel

20.30 uur debat

21.00 uur pauze/dj

21.30 uur prijsuitreiking en voordracht winnaar, aansluitend dj

22.30 uur einde