LLiNK
Rotterdam, 28 augustus 2008
-PERSBERICHT-

LLiNK presentator Rudy Mackay winnaar RVU Radioprijs 2008

Aanmoedigingsprijs voor beginnende radiomakers

Rudy Mackay heeft vanavond met zijn reportage 'Welkom thuis' de RVU Radioprijs 2008 gewonnen in de categorie Nieuws/Journalistiek. Zijn reportage ging over een asielzoeker die net zijn verblijfsvergunning heeft gekregen. Alles leek daarmee opgelost, maar eigenlijk begonnen de problemen toen pas. Met deze winnende inzending heeft hij de een beeldje en een prijs ter waarde van 750 euro gewonnen. De prijsuitreiking was vanaf 19:00 uur live te horen op Radio 1.

Rudy heeft zijn reportages gemaakt tijdens zijn studie Journalistiek in Utrecht. De LLiNK programmamaker en 3FM presentator was de enige die met twee inzendingen genomineerd was. 'Ik had nooit gedacht dat mijn twee inzendingen genomineerd zouden worden en helemaal niet dat ik er met één zou winnen! Ik ben er erg blij mee. Ik vind het een hele mooie erkenning voor mijn manier van radiomaken. Radio wil ik graag persoonlijk maken, met sfeer en emotie. Ik denk dat ik dat in deze reportage goed over heb kunnen brengen.' Het gewonnen geld gaat Rudy gebruiken om apparaten te kopen voor een eigen studio.

Twee LLiNK programmamakers genomineerd
Van omroep LLiNK waren twee programmamakers genomineerd. Naast Rudy Mackay was ook Rolf Hartogensis van LLiNK genomineerd voor de RVU Radioprijs 2008. Rolf vindt zijn collega Rudy een terechte winnaar: 'Rudy is een écht radiodier en ik ben heel blij voor hem dat hij met zijn mooie reportage in de prijzen is gevallen.' De prijs is een aanmoedigingsprijs voor studenten en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen.

Rudy Mackay
Rudy presenteert elke vrijdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur voor LLiNK het programma 'MoveYourAss' op 3FM. Het muziekprogramma heeft een eigenwijze inhoud en veel aandacht voor nieuwe muziek. Behalve radiomaker is Rudy een groot muziekliefhebber en muzikant. In de pop/rockformatie Gladius speelt hij gitaar op zeer gezette momenten zet hij een tweede stem bij.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

Noot voor de redactie,