Option N.V.


Option levert exclusief voor Vodafone ontworpen HSPA ExpressCard

âs Werelds eerste HSUPA kaart geschikt voor 5.76 Mbps ondersteunt 900 MHz frequentiebanden

Leuven, België - 28 augustus 2008 - Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat het gestart is met de leveringen van een nieuwe, stijlvolle en hoogperformante draadloze breedband ExpressCard aan Vodafone.

Deze nieuwe ExpressCard, exclusief ontwikkeld voor de Vodafone Group en haar partnernetwerk, is ontworpen om HSDPA downloadtopsnelheden van 7.2 Mbps te halen, gecombineerd met HSUPA uploadsnelheden tot 5.76 Mbps, afhankelijk van de mogelijkheden van het netwerk. Dit is het eerste commerciële product dat is gebaseerd op de gloednieuwe MSM7225 chipset van Qualcomm. De nieuwe ExpressCard biedt de beste combinatie van upload- en downloadsnelheden die vandaag de dag beschikbaar is en kan, als enige, hoge snelheden in downlink en uplink tegelijkertijd ondersteunen. Klanten en mobiele operatoren vragen steeds hogere snelheden voor een betere ervaring wanneer gebruikers toegang hebben tot sociale netwerken, inhoud en videoâs toevoegen aan blogs en websites zoals YouTube en Wikipedia, en/of wanneer ze toepassingen gebruiken zoals realtime locatiegebaseerde diensten.

De ExpressCard zet meteen ook de nieuwe standaard door HSDPA en HSUPA te ondersteunen in de 900 MHz frequentieband. Deze extra frequentieband komt tegemoet aan de groeiende vraag van mobiele operatoren, vooral in Europa en Australië, die deze band gebruiken om hun bestaande 2G-netwerken te upgraden naar 3G om zo de mobiele breedbanddekking in gebouwen te verbeteren en ook het bereik van hun breedbandaanbod in landelijke gebieden uit te breiden.

âHet ontwikkelingsprogramma voor dit nieuwe product bouwt verder op Options langdurige relatie met de Vodafone Group. Een stijlvol ontwerp is een belangrijke troef voor de consumentenmarkt, terwijl de ongekende groei van zowel voice- als dataverkeer over de 2100 MHz band ervoor zorgt dat HSPA-ondersteuning in de 900 MHz band een commerciële noodzaak wordt. Onze nieuwe datakaart is wereldwijd de eerste HSPA ExpressCard met ondersteuning voor deze 900 MHz band die commercieel gelanceerd wordtâ, zei Jan Callewaert, CEO van Option.

De eerste leveringen van de ExpressCard waren bestemd voor Elisa, het partnernetwerk van Vodafone in Finland en de eerste 3G HSPA 900 MHz operator ter wereld. Andere operatoren binnen de Vodafone Group plannen eveneens commerciële lanceringen van dit nieuw product.

Fotoâs in hoge resolutie van de Vodafone ExpressCard zijn beschikbaar op: www.option.com/expresscard/vodafone

Contact
Jan Poté, PR & Media Relations Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

Over Option
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com .