Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Tweede aanhouding in overval zwembad Huizen

Huizen, 28-08-2008 o Dinsdagmiddag 26 augustus werd een tweede verdachte aangehouden in de overval op het zwembad aan de Ericaweg. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Huizen.

Bij de overval op 15 augustus werd één verdachte aangehouden. De tweede dader wist te ontkomen. Een onderzoek werd direct opgestart. Op basis van rechercheonderzoek kon gisteren een tweede verdachte op straat worden aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

De Huizer wordt vrijdag 29 augustus voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam.

Berichtgeving 16 augustus 2008

Vrijdag 15 augustus werd het zwembad aan de Ericaweg overvallen door twee gewapende jongens. Na sluitingstijd drongen de jongens de kantine van het zwembad binnen, waar op dat moment nog een aantal personeelsleden aanwezig was. De jongens bedreigden de aanwezigen. Hierop greep een van de aanwezige mannen in en probeerde één van de jongens te overmeesteren. In de worsteling die ontstond, is de man gewond geraakt. De tweede verdachte schoot met een wapen. Hierbij raakte niemand gewond. De eerste verdachte, een 16-jarige jongen uit Huizen, werd door de aanwezigen vastgehouden waarop de politie de jongen kon aanhouden. Er werd geen buit gemaakt.