Taskforce Mobiliteitsmanagement gaat strijd aan tegen files

Files kostten Nederland in 2007 drie miljard euro, veel tijdverlies en ergernis. In het advies 'Mobiliteitsmanagement' van de Sociaal-Economische Raad (SER) komt duidelijk naar voren dat werkgevers en werknemers gezamenlijk veel meer kunnen doen aan de bestrijding van files. VNO-NCW en MKB Nederland hebben op verzoek van het kabinet de handschoen opgepakt. In december 2007 is de Taskforce Mobiliteitsmanagement in het leven geroepen.

De Taskforce Mobiliteitsmanagement (TFMM) bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de sociale partners en de overheid en wordt voorgezeten door Lodewijk de Waal. Het doel van de TFMM is het samenstellen van een pakket concrete en niet-vrijblijvende maatregelen om de bereikbaarheid en leefbaarheid structureel te verbeteren. De gemaakte afspraken moeten het aantal autokilometers in de spits en de bijbehorende milieubelastende uitstoot reduceren.

Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij de overhandiging van het voorstel van de TFMM aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Naast de voorsteloverhandiging tonen zes voorbeeldregio's, waarin werkgevers en werknemers afspraken hebben gemaakt om de files te verminderen, concrete maatregelen uit hun regio in een filmtrailer. De Stichting van de Arbeid laat ook zien wat er op landelijk niveau gebeurt op het gebied van arbeidsvoorwaarden en fiscale maatregelen. Na afloop zijn er interviewmogelijkheden met Lodewijk de Waal, minister Eurlings en minister Cramer.

Graag nodigen wij u uit om de overhandiging van het voorstel bij te wonen op maandag 8 september 2008 van 12.00 -- 14.00 uur in Theater Diligentia (Lange Voorhout 5) te Den Haag.

LET OP: Direct na het vertonen van de films en de uitreiking van het voorstel van de TFMM is er voor de pers de gelegenheid tot het stellen van vragen aan Lodewijk de Waal en ministers Eurlings en Cramer. Voor interviewaanvragen wendt u zich tot onderstaand contactpersoon.

Programma
11.30 -- 12.00 Inloop met koffie & thee
12.00 -- 12.15 Opening door Lodewijk de Waal
12.15 -- 12.50 De voorbeeldregio's en de Stichting van de Arbeid in beeld 12.50 -- 13.15 Uitreiking voorstel TFMM aan ministers Eurlings en Cramer 13.15 -- 14.15 Interviewmogelijkheden met Lodewijk de Waal, ministers Eurlings en Cramer

Lodewijk de Waal
Voorzitter Taskforce MobiliteitsManagement

Noot voor redacties (