Time : 08:30:00
Date : 28 August 2008
Sender Name: Cegeka

Cegeka rondt de overname van MSP (www.msp.be) en IT Omni(www.itomni.be) met succes af en groeit uit tot het meest rendabeleen toonaangevende IT-bedrijf in de Belgische markt

Cegeka rondt twee overnames in België met succes af en bouwt zo verder haar ambitieuze plannen uit. Met een pro forma geconsolideerd budget voor 2008 van 135 miljoen euro, een verwacht operationeel resultaat van 10 miljoen euro en meer dan 1.000 IT professionals, is Cegeka vandaag dan ook uitgegroeid tot het meest rendabele en 'toonaangevende IT-bedrijf in de Belgische markt'.

In 2007 hebben we duidelijk aangetoond dat de overnames van de afgelopen jaren succesvol geïntegreerd zijn. We boekten een geconsolideerde omzetstijging van meer dan 85 % tot ¤ 96,71 mio, een verdubbeling van de operationele winst tot ¤ 4,09 mio en een EBITDA-marge van 8,6 % (¤ 8,44 mio in 2007 ten opzichte van ¤ 3,90 mio in 2006).

Pro forma geconsolideerde omzet voor 2008 per divisie

OMZET 2007 YEO 2008
SERVICES ¤ 23.100.000 ¤ 37.650.000
APPLICATIONS¤ 52.100.000 ¤ 57.400.000
EXPERTISE ¤ 21.500.000 ¤ 30.550.000
INFRASTRUCTURE ¤ 9.400.000
CEGEKA ¤ 96.700.000 ¤ 135.000.000


--- Toonaangevend Belgisch IT-bedrijf, zowel in de publieke als in de private sector! ---

André Knaepen :
Vandaag zetten we, met de overname van enerzijds
ICT-infrastructuurspecialist en -oplossingsprovider MSP (www.msp.be) en anderzijds IT Omni (www.itomni.be), dé ICT-referentie in de retailsector, opnieuw een belangrijke stap in het verder uitbouwen van Cegeka. Het strategische potentieel van deze combinatie 'Cegeka & MSP/IT Omni' naar de middelgrote tot grote ondernemingen toe, is zeer groot.

Wim Bijnens :
Naast een leidende marktpositie in de publieke sector, krijgt Cegeka door deze overnames ook in de private sector het statuut van 'referentiële IT-leverancier'.


--- Leider in managed services: Cegeka als performante IT-outsourcingdienstverlener ---

Centraal in Cegeka's managed services-concept staat 'Server Based Computing(SBC)'. We maximaliseren het aantal centrale servers in ons datacenter, terwijl we tegelijkertijd de complexiteit op de vestiging van de klant zo sterk mogelijk doen afnemen. Met deze concepten zijn we dan ook perfect gewapend voor nieuwe trends in de ICT-outsourcingswereld zoals virtualisering en cloud computing. Vandaag is er nog zeer veel vraag naar infrastructuurprojecten en managed services bij de klanten zelf. Met de acquisitie van MSP mikken we dan ook op de verdere ontwikkeling en het verder uitbouwen van dit type projecten bij onze klanten.
MSP biedt ons de capaciteit en competenties om deze projecten uit te voeren, daar waar we deze oplossingen in het verleden slechts in beperkte mate konden aanbieden.

André Knaepen:
Door de overname van MSP is onze serviceafdeling nu het 'platform voor verdere groei' in de fel versnipperde IT-outsourcingmarkt. De combinatie van 'Server Based Computing' vanuit onze datacenters en de capaciteit en competenties voor infrastructuur en high availability-projecten, is uniek in België.


--- Onze applicatiedivisie is uitgegroeid tot de grootste IT-projectorganisatie in de lokale markt. ---

Vanuit de businessdevelopmentactiviteiten heeft Cegeka in 2007 met succes het concept 'intelligente werkplek' in de markt gezet, als een oplossing voor het elektronische beheer van informatie, documenten en dossiers. In deze context maakt Cegeka gebruik van technologieën zoals Microsoft Office Sharepoint Server, Microsoft Dynamics CRM, AgilePoint en Agresso Business World. Door de integratie van IT-Omni creëren we een Microsoft Sharepoint- en Dynamics CRM-solutioncenter van een 30-tal consultants.

Niet alleen dit versterkte solutioncenter rond pakketimplementaties, maar ook en vooral onze eigen productorganisatie in Nederland en België, vertegenwoordigt een belangrijke meerwaarde in de toekomststrategie van Cegeka, met eigen producten zoals Omega (backofficesysteem voor de woningcorporaties), Helios (backofficesysteem voor de zorgsector), en - voor de gezondheidszorg
- het medische dossier C2M & Medibase, het beheer van de medicatie C2P, het verpleegdossier ETBV en de organisatie van het klinisch laboratorium via onze LIMS-oplossing van CORTEX.
Samen met onze 'Software Factory' (van waaruit jaarlijks voor 20 miljoen euro modernisatieprojecten gerealiseerd worden) en onze 'eigen productorganisatie' vormt het 'team rond pakketimplementaties' het sluitstuk om sectorgerichte applicatieve oplossingen aan te bieden, die beantwoorden aan de praktische behoeften van onze klanten.

Over Cegeka (www.cegeka.be):

Met ongeveer 1.000 medewerkers en een omzet van 100 miljoen euro biedt Cegeka haar klanten in de Benelux een 'volwaardig lokaal alternatief' voor de veelal internationale spelers op de ICT-scene. Dit betekent enerzijds dat we de technologische en professionele competenties in huis hebben om alle fasen en aspecten van een totale ICT-oplossing in te vullen, en anderzijds dat we voldoende kritieke massa hebben - zowel in termen van menselijk potentieel als in termen van faciliteiten en infrastructuur - om ook op langere termijn stabiliteit en zekerheid te bieden. Dankzij een uitgebreide deskundigheid en expertise kan Cegeka die oplossingen ontwerpen, bouwen en implementeren die het best tegemoet komen aan de belangrijkste uitdagingen van sectoren zoals de gezondheidszorg, de sociale zekerheid, de publieke sector, de media en de financiële sector. Cegeka heeft haar hoofdzetel in Hasselt en vestigingen in Antwerpen en Leuven. In Nederland nam Cegeka een meerderheidsbelang in DataBalk, een onderneming met 300 werknemers en vestigingen in Veenendaal en Gorinchem, die ICT-oplossingen levert voor woningcorporaties en zorginstellingen.

Over MSP (www.msp.be):
MSP is een IT-dienstenleverancier die aan zijn klanten - middelgrote ondernemingen in België en Nederland - totaaloplossingen aanbiedt. Dat aanbod omvat implementatie en integratie van
ICT-infrastructuuroplossingen, managed services, outsourcing, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en technische ondersteuning en adviesverlening. MSP sloot strategische partnerships met marktleiders zoals IBM, Microsoft, Oracle, Citrix, VMware, Cisco, EMC en Sonicwall. Daardoor is het bedrijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kan het steeds toekomstgerichte oplossingen uitwerken. MSP werd in 1991 opgericht en telt momenteel een 150-tal personeelsleden. MSP's hoofdzetel ligt in Kontich, met lokale vestigingen in Waregem, Hasselt en 's-Hertogenbosch (Nederland). In 2007 realiseerde de onderneming een omzet van 23 miljoen euro. Klanten van MSP zijn ondermeer AviaPartner, brouwerij Alken Maes, Metallo Chemique, MSC Home Terminal, Beaulieu ICT, Conti7, KBCsec, ABN/Amro, Donaldson, Domo, Randstad ...

Over IT Omni (www.itomni.be):

IT Omni is een spin-off van de centrale diensten van de Groep Aveve en telt momenteel een 17-tal personeelsleden in Herk-de-Stad. Eind 2000 werd IT Omni een afzonderlijke bedrijfseenheid om de opgedane specialisatie op de markt te brengen vanuit twee competentiecentra: 'ICT- en webtechnologie' en 'Retail-marketingadvies'. In 2007 realiseerden deze competentiecentra een omzet van 1,5 miljoen euro. Ze genieten aanzien bij klanten als Aveve, Euroshoe, Veritas, JBC, Renmans, Bart Smit,
E5.... IT Omni helpt zijn klanten om een substantieel concurrentieel voordeel te verwerven door hun businessprocessen te ondersteunen met technologisch vernieuwende oplossingen en advies. In haar streven naar totaaloplossingen heeft de vennootschap zich omringd met sterke en betrouwbare partners. IT Omni haalt zijn kracht uit de bekwaamheid van de medewerkers, hun passie, ervaring en hun gedrevenheid naar klantentevredenheid.

Over Aveve (www.aveve.be) :

Groep Aveve met zetel te Leuven, is de belangrijkste toeleveraar aan de land- en tuinbouw in België en stelt 1.600 mensen tewerk. De Groep Aveve is actief in verschillende segmenten van de land-en tuinbouwsector: veevoeding, plantenbescherming, plantenvoeding, zaden, zaaigranen, plantaardappelen en machines John Deere. Daarnaast is de Groep bij het grote publiek gekend voor haar 250 AVEVE Tuincentra.

URL: http://www.cegeka.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - UK