Carolien Kroeze benoemd tot hoogleraar milieutoekomstverkenningen

28/08/2008 09:16

Open Universiteit Nederland

Het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland heeft dr. Carolien Kroeze benoemd tot hoogleraar Milieutoekomstverkenningen bij de faculteit Natuurwetenschappen.

Kroeze zal zich met name bezighouden met onderzoek op het terrein van milieutoekomstverkenningen, en daarmee een bijdrage leveren aan het onderzoeksthema van de faculteit: 'Naar een duurzame samenleving: verkennen, leren, sturen'.

Het betreft een aanstelling van 0,4 fte voor een periode van vijf jaar. De benoeming gaat in op 1 september 2008.

De leerstoel milieutoekomstverkenningen richt zich op toekomststudies naar en modelscenario's voor milieuvraagstukken op het gebied van onder andere energie, water, voedsel, gezondheid en biodiversiteit. De leerstoelhouder zal daartoe nieuwe onderzoeksprojecten initiëren en fondsen werven.

Dr. Carolien Kroeze (1964) studeerde van 1982 tot 1988 biologie aan de Universiteit van Groningen. In 1993 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op de dissertatie 'Global Warming by nitrous oxide (N2O) and halocarbons', en werkte daarna enkele jaren bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Sinds 1995 is Kroeze werkzaam bij de leerstoelgroep Milieusysteemanalyse van Wageningen Universiteit, sinds 2002 als universitair hoofddocent. Daarnaast is zij sinds 2005 onderwijsdirecteur van onderzoeksschool SENSE (Netherlands Research School for the Socio-Economic and Natural Sciences of the Environment). Kroeze is een zeer actief onderzoeker, met name op het gebied van de systeemanalytische benadering van milieuvervuilingsproblemen. Daarbij worden geïntegreerde modellen ingezet om toekomstige trends in vervuiling te verkennen.

Kroeze blijft ook verbonden aan de Wageningen Universiteit.





http://www.ou.nl