Ingezonden persbericht


MARIANNE VAN DEN ANKER NAAR NICIS INSTITUTE

Den Haag, 29 augustus 2008 drs. M.J.J. (Marianne) van den Anker (37) treedt op 1 september 2008 in dienst bij Nicis Institute als senior onderzoeker. Zij zal zich specifiek bezig houden met onderzoek op het gebied van jeugd, gezin en gezondheid. Van den Anker was eerder wetenschappelijk onderzoeker bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). In de periode 2004-2006 was zij wethouder veiligheid, gezondheid en emancipatie voor Leefbaar Rotterdam.

Marianne van den Anker studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden (Human Resource Management en Veiligheidsmanagement). In haar periode aan de EUR onderzocht zij onder andere milieucriminaliteit en bij de politie Rotterdam-Rijnmond was zij tussen 1997 en 2001 adviseur bij de regionale recherche en Bureau Interne Zaken. In de periode 2001-2004 werkte zij bij de Nederlandse Politieacademie in Apeldoorn als senior organisatieadviseur en projectleider.

Als wethouder in Rotterdam stuurde Van den Anker diverse complexe beleidsprogramma s aan, zoals de wijk en sociale veiligheid, sluiting Keileweg, huiselijk en eergeralateerd geweld, centra voor jeugd en gezin, emancipatie, de interventieteams en de stadsmariniers. Juist deze kennis en haar ervaring als wetenschappelijk onderzoeker is voor Nicis Institute waardevol , aldus wetenschappelijk directeur prof. dr. Wim Hafkamp. Wij zien in Van den Anker een pragmatische, resultaatgerichte kennisschakel in de praktijk van de steden. Marianne is moeder van drie kinderen, heeft ervaring als wethouder en raadslid in een grote stad, en ze is een uitstekend onderzoeker.

8b1e13.gif

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht