Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 245 MtW
Datum: 28 augustus 2008

Kapitaal, kennis en netwerken voor starters in Fryslân

Gedeputeerde Sjoerd Galema (Economie) van de provincie Fryslân heeft vandaag het Fryslân Development Fund gelanceerd. Dit fonds beoogt in twee jaar tijd 20 tot 25 startende ondernemingen te financieren met bedragen tussen de 50.000 en 150.000 euro. Bovendien biedt het fonds een toegevoegde waarde in de vorm van actieve betrokkenheid met specifieke kennis en toegang tot zeer uitgebreide netwerken.

Het Fryslân Development Fund (FDF) speelt in op de behoefte van jonge, innovatieve ondernemers. Die hebben dikwijls al snel na de start van hun bedrijf kapitaal en kennis nodig voor product- en procesontwikkeling en verdere professionalisering van hun bedrijf.

In deze fase doen zij vaak een beroep op een externe financier. Voor een jong bedrijf is dat lastig. Banken bijvoorbeeld zijn huiverig om in plannen te stappen waar ondernemers weinig of geen eigen geld in stoppen. Maar ondernemers beschikken in die fase van hun bedrijf juist niet over voldoende eigen middelen.

Voor dit soort vraagstukken is het FDF bedoeld. Het fonds, een initiatief van de provincie Fryslân, Rabobank Leeuwarden Noord-West Friesland en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, biedt kapitaal, kennis en netwerken voor het realiseren van die innovatieve plannen.

Het Fryslân Development Fund geeft geen subsidie, maar verstrekt risicodragend kapitaal tussen de 50.000 en 150.000 euro. Het fonds onderscheidt zich van andere investeringsfondsen door de actieve betrokkenheid van partijen die achter het fonds staan. Exté Ventures heeft het fondsmanagement in handen en vormt met de partijen die achter het fonds staan een gedegen team.

Meer informatie over het Fryslân Development Fonds is te vinden op www.fryslanfonds.nl


---- --