Ingezonden persbericht


Elephant Talk breidt uit met betreden Turkse markt

Bedrijf levert netwerkdiensten en telecomsoftwareoplossingen aan opkomende Turkse markt

Schiphol, 28 augustus 2008 Elephant Talk, aanbieder van complete telecomoplossingen aan de B-2-B markt (OTCBB: ETAK), heeft toestemming van de raad van bestuur om zijn internationale telecomnetwerk en convergente ICT-diensten uit te breiden naar Turkije.

Elephant Talk gaat een breed aanbod van telecomdiensten leveren aan de lokale Turkse markt. Daarnaast bedient het bedrijf met deze expansie bestaande klanten die willen uitbreiden naar nieuwe en opkomende markten.

Een bevolking van 70 miljoen mensen, een geliberaliseerde telecommarkt en de geografische ligging tussen twee continenten maken Turkije tot een markt vol mogelijkheden voor Elephant Talk , zegt Steven van der Velden, CEO van Elephant Talk.

We verwachten dat Turkije een van de belangrijkste markten voor Elephant Talk wordt. We zijn er vroeg bij en er zit voor wat betreft mobiele communicatie nog veel groei in dit land. Daarnaast hebben we krachtige MVNO/MVNE-proposities* , vervolgt Van der Velden. Dit is een natuurlijke uitbreiding op onze aanwezigheid in negen landen op het Europese vasteland en in Bahrein in het Midden-Oosten.

Onze visie en gedegen strategie van een convergent telecomnetwerk en eigen softwareoplossingen voor de telecommarkt onderstrepen dat Elephant Talk in een prima positie is om de Turkse telecommarkt te betreden , zegt Mark Nije, European General Manager bij Elephant Talk.

*Elephant Talk Turkey gaat vanuit Istanbul traditionele telecomdiensten, Mobile Virtual Network Operator- en Mobile Virtual Network Enabler-diensten (MVNO/MVNE) leveren. Deze omvatten onder andere streaming- en datadiensten. MVNE s bieden de infrastructuur en de systeemintegratie- en beheerdiensten waarmee MVNO s diensten kunnen aanbieden, die de relatie met klanten en eindgebruikers verbeteren.

Over Elephant Talk
Elephant Talk Communications, Inc. (ETCI) is een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. ETCI is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. ETCI beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN), CRM- en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van ETCI omvatten verder Carrier (Pre)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, WiFi, streaming, media & content en hoogwaardige CRM- en Billing-oplossingen. Voor meer informatie: www.elephanttalk.com

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht