Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 28 augustus 2008

* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
BARENDRECHT- In een woning aan de Hoefslag is dinsdagavond jl. ingebroken. Uit de woning werden diverse goederen waaronder een personenauto, merk Peugeot, meegenomen. Woensdagmiddag rond tien over één werd bij de politie een verlaten plaats ongeval gemeld op de Singel waarbij de gestolen auto betrokken was. Bij deze aanrijding raakte een ander voertuig beschadigd. Na onderzoek in de omgeving werd de gestolen auto korte tijd later aangetroffen op een parkeerplaats aan de Hoefslag. Hier werd de inzittende een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. De recheche van district Zuid zet het onderzoek voort.


* ZWAARGEWOND NA AANRIJDING
BARENDRECHT - Een 16-jarige jongen en een 48-jarige man zijn woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding. De jonge Ridderkerker reed op zijn brommer, de inwoner van Heerjansdam-Oud op zijn motor ter hoogte van de kruising Noldijk/Waalviaduct. Hier kwamen zij door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in aanraking. Door de aanrijding vielen zij. De motorbestuurder is rond vijf uur overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis. Hier bleek hij verwondingen en breuken te hebben aan het sleutelbeen, schouderblad en pols. Ook was zijn long ingeklapt. De jongere bestuurder is naar het Ikazia ziekenhuis gebracht. Hij heeft zijn knie gebroken en waarschijnlijk zijn been. Daarnaast had hij verwondingen aan zijn pols en moest zijn gezicht op meerdere plaatsen gehecht worden.
De Technische Ongevallen Dienst doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Zuid hielden woensdagavond twee mannen aan. Het tweetal wordt verdacht van het aanbrengen van diverse vernielingen bij een wasstraat aan de Klompenmakersstraat. Eerder die dag had het tweetal onenigheid gehad met medewerkers van de wasstraat. Rond kwart voor tien kwamen de verdachten terug bij de wasstraat en sloegen hier verschillende ruiten van een garagedeur en een keet kapot. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en hielden de Rotterdammers van 20 en 21 jaar oud aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ MET RUIM 26.000 STEKJES ONTMANTELD

ROCKANJE - In een kassencomplex aan de Hilseweg is woensdagmiddag door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. In de kwekerij zijn drie jongens van Bulgaarse afkomst, twee van 18 jaar en een 19-jarige aangehouden. In de kassen zijn 455 moederplanten aangetroffen en 26.795 stekjes. Alle goederen zijn in beslag genomen en door de ROTEB vernietigd. Het onderzoek wordt voortgezet door de recherche van district De Eilanden.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
Politiepersoneel van district Zuid ontmantelde woensdagmiddag twee hennepkwekerijen. De eigenaar van een woning aan de Wuyterstraat meldde dat bij de woning, die hij op dat moment verhuurde, een vreemde lucht hing. Hierop zijn agenten rond half drie de woning ingestapt. Daar werd een buiten werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De materialen om de planten te vervaardigen zijn vernietigd. Na verder onderzoek bleek ook een nabijgelegen woning verdacht. Dit pand werd enige tijd later doorzocht. Hier werd eenzelfde hennepkwekerij aangetroffen alleen was deze op het moment van binnentreden wel in werking. Alle planten en ook de materialen om deze te vervaardigen zijn vernietigd. De politie doet onderzoek naar mogelijke verachten.
SCHIEDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten van district Waterweg-Noord woensdag een verkeerscontrole op de Hoogstraat. In totaal zijn 34 bekeuringen uitgereikt. 27 fietsers kregen een bekeuring voor het fietsen in een gesloten verklaring. Verder werd bekeurd voor ondermeer het rijden door roodlicht, het rijden met teveel alcohol op, het niet handsfree bellen en het keren op een plaats waar het niet mocht.


* MAN AANGEHOUDEN MET INGEVORDERD RIJBEWIJS

OVERSCHIE - Tijdens de surveillance controlerden politieagenten woensdagavond op de Oude Kleiweg een 34-jarige Rotterdammer. De man reed rond tien uur in zijn auto. Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Na onderzoek bleek dat het rijbewijs van dej amn ongeldig was verklaard. Ook bleek dat hij een valse naam opgaf. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* DIEVEN AANGEHOUDEN NA AANBIEDEN GOED OP INTERNET

Politieagenten hielden vrijdagmiddag twee mannen aan. Na een inbraak vorige week ging de rechtmatige eigenaar op het internet op zoek naar zijn eigendommen. Deze werden inderdaad aangeboden op een verkoopsite op het internet. Het slachtoffer maakte een afspraak met de verdachten om te kijken of het daadwerkelijk om zijn goederen ging. Rond twee uur bleek op de Charloisse hoofd dat dit zo was. Hij waarschuwde de politie waarop agenten het 15-jarige Rotterdamse tweetal aan kon houden. Zij zijn ingesloten in afwachting van het verhoor.


* BRAND IN WONING
MIDDELLAND - In een woning aan de Jan Procellisstraat brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit. Rond half drie vatte een frituurpan vlam waarna een fikse rookontwikkeling ontstond. De hoofdbewoonster een 43-jarige vrouw vluchtte het dak op en werd door de brandweer in veiligheid gebracht. In de woning waren haar 21-jarige zoon, zijn 19-jarige vriendin en hun 1-jarig zoontje aanwezig. De 19-jarige vrouw kreeg rook binnen en werd terplekke behandeld door de aanwezige GGD.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Om de veiligheid op de weg te waarborgen houdt de politie regelmatig verkeerscontroles. Op de Deltaweg is de maximum toegestane snelheid 50km/h. Woensdag is hier tussen 8:00 en 9:00 een snelheidscontrole uitgevoerd. 7 passerende voertuigen negeerden de maximumsnelheid. 82 km/h was hier de hoogst gemeten snelheid. De bestuurders van deze voertuigen zijn bekeurd.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELEN EX
HELLEVOETSLUIS - De politie van district De Eilanden heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Melkweg een man aangehouden voor huiselijk geweld. De 45-jarige man had zijn 34-jarige ex-vrouw geslagen, die hierdoor een blauw oog opliep. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.


* AANHOUDINGEN NA 'KOPEN' FIETS
Politieagenten van district Centrum hielden woensdagochtend een man aan. Bij een fietscontrole gaf de 41-jarige Rotterdammer aan dat hij de fiets waarop hij reed kort daarvoor voor 30 euro gekocht had. Het was duidelijk zichtbaar dat deze fiets meer waard was. Hierop is de man aangehouden voor schuldheling; hij had kunnen weten dat deze fiets gestolen was. Na onderzoek kon ook de verkoper van de fiets, een 36-jarige Rotterdammer, worden aangehouden. De fiets kan terug naar de rechtmatige eigenaar.


* BEKEURING VOOR LEKKENDE TRACTOR
DIRKSLAND - Politieagenten van district De Eilanden stelden woensdagavond een onderzoek in naar een oliespoor op de West Havendijk. Diverse fietsers zouden door dit oliespoor zijn uitgegleden en gevallen zijn. Rond kwart over zeven werd het oliespoor aangetroffen. Het betrof een spoor van ongeveer 800 meter. Door Ecoloss werd de weg schoongemaakt en gedurende die tijd werd de weg door de politie afgesloten. Na onderzoek bleek de tractor bestuurder een 24-jarige man uit Venray die werkzaam was voor een bedrijf uit Oude-Tonge. Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet meldde dat hij olie had verloren.


* MAN OVERLEDEN NA BEDRIJFSONGEVAL
BOTLEK - Bij een bedrijf aan de Brittaniehaven is woensdagmiddag een 47-jarige man om het leven gekomen. Bij het laden van een zeeschip was de man, die van oorsprong afkomstig is uit Oekraine, door nog onbekende reden bekneld geraakt tussen twee vrachtwagens. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De technische ongevallendienst (TOD) en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
SPIJKENISSE - Een 54-jarige inwoner uit Spijkenisse is woensdagmorgen rond half twaalf op de Uitstraat aangehouden. De man had kort ervoor, op straat, zijn 51-jarige vrouw geslagen. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* KABELDIEVEN AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft donderdag in de vroege ochtenduren twee mannen aangehouden. Het tweetal viel op doordat zij rond half vijf op een bouwterrein aan de Wormerhoek stonden met een auto. De kofferbak van de auto stond open. Op het moment dat de surveillerende agenten dichterbij kwamen rende er een man weg. Vervolgens zijn de andere twee aangehouden. Na onderzoek bleken er meerdere kabels te liggen in de kofferbak van de eerder genoemde auto. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. Het Rotterdamse tweetal van 20 is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie zoekt nog naar de derde verdachte.


* POLITIE VINDT VUURWAPEN ONDER MATRAS
WAALHAVEN - In een pand aan de Pannerdenstraat hebben politieagenten woensdagochtend een vuurwapen in beslag genomen. De agenten kwamen op het adres, na een melding van onenigheid. Op het adres bleek inderdaad een ruzie gaande; in de woordenwisseling werd gesproken over een vuurwapen, dat één van de betrokkenen onder zijn kussen zou bewaren. De betrokkene, een 58-jarige man Rotterdammer, gaf de agenten toestemming zijn bed te doorzoeken. Zij troffen het wapen aan onder de matras. De man is aangehouden voor verboden wapenbezit en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.


* POLITIE ONDERZOEKT ZEDENMISDRIJF; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De afdeling jeugd en zeden zaken van district Zuid is een onderzoek gestart naar een mogelijk zedenmisdrijf in een woning aan de Bas Jungeriusstraat. Een 15-jarig meisje ging samen met haar 14-jarige vriendin in het begin van de avond vrijwillig, met de latere verdachten, mee naar de woning. Later op de avond, rond kwart over negen meldde het 15-jarig meisje dat zij het slachtoffer was geworden van een zedenmisdrijf. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig bij de betreffende woning. Hier aangekomen troffen ze de verdachten aan. Deze probeerden te vluchten. Na een korte achtervolging waarbij een waarschuwingsschot gelost werd konden de Rotterdammers van 19 en 24 aangehouden worden in een nabijgelegen tuinencomplex. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.