Met kettingzagen de waterproblematiek te lijf


JCI vraagt op haar 50e verjaardag aandacht voor water

DEN HAAG, 20080827 -- Op donderdag 28 augustus viert JCI Nederland, voorheen bekend als Junior Kamer Nederland, vanaf 16.30 uur haar 50e verjaardag op spectaculaire wijze op het Plein in Den Haag. De Nederlandse tak van de internationale serviceclub `Junior Chamber International' zal op bijzondere wijze met kettingzagen tonen dat ze begaan is met de waterproblematiek; één van de gebieden waarop de maatschappelijk betrokken organisatie actief is.

De 100 Nederlandse JCI-afdelingen hebben een grote serie bijzondere maatschappelijke projecten op hun naam staan, waaronder het Water Toolkit project. De Water Toolkit is een gratis lespakket waarmee landelijk basisschoolleerlingen onderwezen worden over het belang van het water in de wereld. Het initiatief voor dit lespakket is genomen door JCI Den Haag. Inmiddels hebben 150.000 leerlingen met dit kant-en-klare lespakket gewerkt, en wordt gewerkt aan een wereldwijde uitrol van het project.

Hoewel JCI trots is op het succes van de Water Toolkit ziet de organisatie nog steeds ruimte voor meer bewustzijn voor waterproblematiek. JCI grijpt hiervoor haar 50e verjaardag aan om op de plek waar het project begon voorlichting te geven en met een spectaculaire ice-carving act de aandacht te trekken.

Over JCI
JCI Nederland is onderdeel van de wereldwijde serviceclub JCI die vooral inzet op persoonlijke ontwikkeling. Het motto van de organisatie is : Creating Better Leaders to Create Better Societies. De van oorsprong Amerikaanse organisatie stamt uit 1915 en is na de Tweede Wereldoorlog internationaal sterk gegroeid. Wereldwijd telt de organisatie inmiddels meer dan 200.000 leden op alle continenten.

In Nederland komt het op 28 augustus 1958 tot de oprichting van de Federatie van Junior Kamers Nederland, tegenwoordig bekend als JCI Nederland. De 2500 Nederlandse leden hebben het gezamenlijke kenmerk, allemaal maximaal 40 jaar oud te zijn. Dit staat ervoor garant dat de organisatie uitsluitend jonge, actieve leden kent. Leden uit alle beroepen zijn welkom, waardoor er naast ondernemers ook leden uit overheid & bestuur en de creatieve sector zijn.

De JCI organisatie is gebouwd op vier pijlers: trainingen, internationale uitwisseling, maatschappelijke projecten en business networking. Het sociale aspect overkoepelt het geheel en is mede verantwoordelijk voor het lidmaatschap van de ondernemende mensen. De organisatie kent als principes `one year to lead' en `learning by doing', zodat elk jaar de bijna 500 bestuurs- en managementposities in Nederland vrijkomen en een leerervaring voor nieuwe leden vormen.

Websites : www.jci.nl, www.50jaarjci.nl, http://watertoolkit.jkdenhaag.nl/