Batenborch International opent vestiging in Duitsland


ZEIST, 20080909 -- Met de opening van een kantoor in Düsseldorf, Duitsland zet Batenborch zijn Europese expansie voort. Evenals in België, Frankrijk en Nederland wil Batenborch ook in Duitsland een leidende positie verwerven op het gebied van Sales & Marketing recruitment en interim management.

"De vele internationale klanten kunnen wij hierdoor ook lokaal in Duitsland bedienen. Dit zal de service en effectiviteit van onze dienstverlening in Duitsland verder verbeteren." volgens Ronald Bouwmeester (Managing Director) van Batenborch.

Batenborch verwacht dat de markt ondanks economische druk op het gebied van Sales en Marketing recruitment zal blijven groeien. Enerzijds vanuit de globale demografische verandering die een afnemende beroepsbevolking in West-Europa laat zien. Anderzijds door een steeds verder oplopende volatiliteit van de arbeidsmarkt. Het aantal werkgevers dat een werknemer aan het einde van zijn carrière op zijn CV heeft staan is in de afgelopen jaren sterk opgelopen en studies tonen aan dat dit nog verder zal stijgen.
"Ook ten tijde van economische neergang heeft Batenborch zich in het verleden goed kunnen ontwikkelen. Door een steeds sneller ingrijpen in de commerciële organisaties van bedrijven die onder druk stonden groeide de vraag naar commerciële specialisten. En juist die commerciële organisatie is het specialisatiegebied van Batenborch International. Deze ontwikkelingen worden dan ook door Batenborch als positief ingeschat en zijn voldoende basis de Europese expansie voort te zetten." zegt Hanno Gahmann (Managing Director Germany).

Batenborch International, een private onderneming, bestaat inmiddels bijna 20 jaar en is marktleider in het Sales & Marketing domein in België, Frankrijk en Nederland. Deze positie is verworven door vanuit een functionele specialisatie op het gebied van Sales & Marketing recruitment en interim management een hoogwaardige en snelle dienstverlening te garanderen. De organisatie telt momenteel circa 70 medewerkers en is sterk groeiend. Voor 2008 wordt de geconsolideerde omzet geraamd op EUR 10,2 miljoen. Jaarlijks bemiddelt Batenborch International circa 500 kandidaten.