SnowRepublic.com voor wintersporters met passie


Nieuwe community presenteert zich als fris, sportief en eigenwijs

Maasland, 20080828 -- Het nieuwe wintersportseizoen 2008/2009 gaat van start met een geheel nieuwe wintersport site www.SnowRepublic.com genaamd. Dit nieuwe wintersportplatform, dat in oktober van start gaat, presenteert zich als sportief, fris en eigenwijs met veel, heel veel passie voor wintersport en biedt een varia aan informatie en mogelijkheden. Wie eenmaal geweest is, komt steeds weer terug....

Virtueel skidorp
SnowRepublic is een virtueel wintersportdorp waar de zon altijd schijnt en de vele kilometers pistes liggen vol met verse poedersneeuw. Er zijn leuke mensen, lekkere terrassen en goede kroegen. De nieuwe community stelt communicatie tussen de leden die net zo'n passie voor wintersport hebben centraal. De doelgroep is modern. actief en sportief, maar zijn niet per definitie diehard wintersporters. Wel zijn de SnowRepublikanen erg geïnteresseerd in sneeuwhoogtes, wintersportweer, innovaties op het gebied van ski's, snowboards en kleding, nieuws uit de wintersportgebieden. Daarnaast wordt op SnowRepublic.com aandacht besteed aan après-ski in alle mogelijke vormen.

Community
SnowRepublic is een echte community waarbij alle leden hun eigen profielpagina hebben. Hierop kunnen de leden hun eigen reisverhalen, foto's en video's plaatsen, favoriete skigebieden aangeven en - heel belangrijk -vrienden toevoegen. Er zal een marktplaats voor gebruikte wintersportspullen geopend worden, er kunnen reisgenoten gezocht worden en er is veel plaats voor feedback en reviews. Vanzelfsprekend is er mogelijkheid tot het mobiel uploaden van filmpjes en foto's om die vervolgens te delen met je wintersportvrienden. Daarnaast natuurlijk veel ruimte voor nieuwsberichten en de weer- en sneeuwberichten. De leden hebben allen één gezamenlijke passie: wintersport!

Krachten bundelen
Om bestaande content en kanalen nog beter uit de verf te laten komen is SnowRepublic diverse partnerships aangegaan. Zo is er een samenwerkingsverband met de grootste wintersport webcamsite www.sionvalais.com. Daarnaast is er een partnership aangegaan met www.alpenreus.nl en www.skidirect.nl . In de aanloop naar het nieuwe wintersport seizoen zullen de namen van nieuwe partners bekend gemaakt worden.

De mensen achter SnowRepublic
De mannen achter SnowRepublic; Edwin Hagenouw en Alex Timmer; hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdient. Edwin is onder andere eigenaar van www.apresski.biz wintersport portal en de grootste site op après ski gebied in Nederland. Alex heeft van zijn passie zjin beroep gemaakt en is al ruime tijd werkzaam binnen de wintersport.

Allen hebben een grote passie voor wintersport in al z'n disciplines. SnowRepublic is een partnership aangegaan met Roel van den Bekerom en Saskia Smulders. Zij zijn zeker geen onbekenden in de wintersportwereld en blogden vorig jaar met groot succes op wintersport.blog.nl. Roel heeft zich volledig gespecialiseerd in het maken van alpenweerberichten. Hij heeft daarnaast een sneeuwzekerheidskeurmerk ontwikkeld dat een plaats zal krijgen op SnowRepublic. Roel zal tijdens het seizoen dagelijks de bezoekers op de hoogte houden van het weer in de skigebieden. Deze weerberichten zullen ook via sms opgevraagd kunnen worden. Saskia heeft zich in het voorgaande seizoen ontpopt als enthousiast blogger, maar ook diverse thema's bedacht zoals de reisverhalenwedstrijd en de rubriek "FAQ" voor alle veelgestelde vragen op wintersportgebied.

Over SnowRepublic
SnowRepublic.com zal in de loop van oktober officieel worden gelanceerd, geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.snowrepublic.com om zich alvast te registreren voor de testfase die binnenkort van start gaat. SnowRepublic verwacht in het eerste jaar meer dan een half miljoen unieke bezoekers te trekken

internet: www.snowrepublic.com





Ingezonden persbericht